Bitcoin whale beweegt voor $321 miljoen in één transactie

De grote vissen in de financiële oceaan die bitcoin heet komen langzaam in beweging. Bitcoin whales sturen miljarden aan bitcoin heen en weer terwijl de koers maar blijft vallen.

In de afgelopen 24 uur hebben whales voor meer dan $6 miljard aan bitcoin bewogen. Het lijkt erop dat een groot deel van al die transacties kunnen worden herleid naar één wallet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Whale Alert pikt transacties op

De grootste bitcoin transacties van gisteren kwam al snel op de radar van Whale Alert, een account op Twitter dat het gedrag van de grote jongens in de gaten houdt.

De meeste grote transacties konden worden getraceerd naar één wallet van bitcoin custodian Xapo, het bedrijf waarvan de institutionele tak in augustus 2019 werd gekocht door Coinbase.

In eerste instantie stuurde de whale 6.000 bitcoin ter waarde van $321 miljoen in één transactie. 251 bitcoin van die 6.000 bitcoin gingen naar een onbekende wallet die tot op heden meer dan 306.000 bitcoin ontving en verstuurde.

Gedrag whale zorgt voor flinke consternatie op de blockchain

De tweede wallet die een deel van de 6.000 bitcoin van de whale ontving verzond vervolgens ook nog eens 5.749,9 bitcoin van Binance naar twee aparte wallets in één transactie. Wat op zichzelf weer een nieuwe keten van grote bitcoin transacties veroorzaakte.

De transactie vanuit de Xapo-wallet leek in ieder geval de grote katalysator voor de enorme bewegingen op de blockchain.

Het zal in ieder geval weer voer voor de mainstream media zijn om bitcoin in een kwaad daglicht te zetten. “Enorme volatiliteit veroorzaakt door bitcoin whales die groot deel van het netwerk controleren,” of iets dergelijks. Wij zien het vooral als een goed moment om weer wat goedkope satjes in te slaan.

Lees meer over:
whale

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....