Bitcoin Whale Ontwaakt: Verplaatst 1.000 BTC Na 11 Stille Jaren

Er was gisteren een bijzondere beweging op de cryptomarkt. Een Bitcoin Whale, die al meer dan een decennium niet actief was, heeft een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin (BTC) verplaatst. Deze transactie werd opgemerkt door Whale Alert, een vooraanstaand crypto-analyseplatform.

Deze Whale heeft een transactie uitgevoerd van het slapende adres '1MchKSZg4E…hp9UAiNZ96' naar 'bc1qtl80rm…ss8w8lfx0y'. Tijdens deze transactie werd een totaal van 1.037 BTC verplaatst, wat overeenkomt met ruim $31 miljoen.

=https://twitter.com/whale_alert/status/1682554412990955520" data-service="twitter">

Het vasthouden van bitcoin voor een lange periode, zoals 11 jaar in het gegeven voorbeeld, kan verschillende redenen hebben. Hier zijn drie mogelijke redenen:

  1. Langetermijninvestering: De houder van de Bitcoin zou het kunnen zien als een langetermijninvestering. Deze strategie, bekend als "HODL" (een bewuste verkeerde spelling van 'hold', ofwel 'vasthouden' in het Nederlands) in de crypto-gemeenschap, houdt in dat men cryptomunten voor een lange periode vasthoudt ongeacht de schommelingen in de markt. De bedoeling hiervan is om te profiteren van mogelijke prijsstijgingen op de lange termijn.
  2. Verloren toegang: Een andere mogelijkheid is dat de eigenaar de toegang tot zijn Bitcoin wallet heeft verloren. Dit kan gebeuren als de eigenaar zijn privésleutel of wachtwoord kwijt is geraakt. Zonder deze informatie is het onmogelijk om toegang te krijgen tot de wallet en de daarin opgeslagen Bitcoins.
  3. Vergeten Investeringen: Het is mogelijk dat iemand in het verleden Bitcoin heeft gekocht en het simpelweg is vergeten.
Lees ook

Bitcoin whales slaan 131.600 BTC in

 

Whales en Sharks kopen 71.000 bitcoin bij

 
Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...