Whales en Sharks kopen 71.000 bitcoin bij

Bitcoin whales blijven sparen ondanks onzekere tijden. Handelaren daarentegen zijn ongeduriger en laten signalen van scepsis zien.

De bitcoin koers is de afgelopen weken gestagneerd in de range ~$29.500 en $31.500. Desondanks blijven whales en sharks optimistisch, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Santiment. Dat is een bedrijf dat on-chain de wallets van de bitcoininvesteerders nauwgezet volgt.

Er is een sterke accumulatiegolf gaande onder deze groepen: sinds 17 juni is er 71.000 extra bitcoin aangekocht ter waarde van 2,15 miljard dollar. Het gaat om adressen die minstens 10 bitcoin en maximaal 10.000 bitcoin hebben, een vrij brede range dus.

Als gevolg van de accumulatie is het aantal adressen met meer dan 1 bitcoin fors gegroeid. Daarvan zijn nu ruim 1 miljoen adressen, aldus Glassnode. Ook opvallend, het aantal inactieve adressen groeit ook. De hoeveelheid voorraad die tussen de 2 en 3 jaar geleden actief (op basis van het ééndaags voortschrijdend gemiddelde), heeft een recordhoogte bereikt van ruim 3 miljoen adressen.

Concluderend, de adressen die bitcoin accumuleren, houden er ook een hodl-strategie op na. Tegen de huidige prijzen wil men gewoon niet verkopen.

Whales en Sharks kochten sinds 17 juni voor 2,15 miljard dollar aan bitcoin
bron: Glassnode

Handelaren niet volledig overtuigd

Niet iedereen is zo overtuigd. Met name kortetermijnhandelaren zijn sceptisch. Onlangs is er een opmerkelijke stijging van de put-to-call ratio voor bitcoin waargenomen. Handelaren hebben momenteel dus een voorkeur voor optiecontracten met een neerwaartse voorspelling. Deze verschuiving in sentiment suggereert een grotere voorzichtigheid en anticipatie op mogelijke prijsdalingen.

Whales en Sharks kochten sinds 17 juni voor 2,15 miljard dollar aan bitcoin
bron: The Block

De toename is ook toe te schrijven aan de toenemende geïmpliceerde volatiliteit die wordt waargenomen in bitcoinopties. Deze stijging duidt op een grotere mate van marktonzekerheid en risicoperceptie onder handelaren en investeerders.

Whales en Sharks kochten sinds 17 juni voor 2,15 miljard dollar aan bitcoin
bron: The Block
Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhalewhales

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...