‘Bitcoin whales kochten in 25 dagen maar liefst 90.000 BTC op’

Het lijkt erop alsof de whales flink aan het bijkopen zijn, om daarmee te anticiperen op een prijsstijging. Op basis van on-chain data is te zien dat het aantal bitcoin op de wallets van de 'miljonairs' in slechts 25 dagen met 90.000 BTC is gegroeid.

Bitcoin voor de grote jongens

Als je al deze bitcoin die de whales hebben opgekocht omrekent met de huidige spotprijs, komt het neer op $3,67 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze stackende whales werden opgemerkt door databedrijf Santiment. Ze identificeren adressen met daarop tussen de 100 en 1000 BTC. Ze omschrijven het zelf als 'millionaire-tier' adressen. Al deze adressen zijn tezamen goed voor 48,7% van álle bitcoin die in omloop is.

De koopdrift onder deze whales is goed te zien in de statistieken. Hun adressen bereikt namelijk het hoogste punt in bijna twee maanden. Deze adressen vertegenwoordigen 9,11 miljoen bitcoin. Dat is slechts een paar procent onder het hoogtepunt van medio april.

Miners

Intussen zijn de miners ook weer BTC aan het verzamelen, zo stelt Glassnode. De wekelijkse outlflow van adressen die aan miners toebehoren, is op 16 juni gedaald tot het laagste punt vijf maanden.

Gisteren berichtten we al dat het zeker niet alleen de whales zijn die kopen. De verdeling van alle bitcoin gaat steeds 'eerlijker'. Alle adressen met minder dan 1 BTC nemen een steeds groter deel van het totaal in. Inmiddels zijn de adressen van deze 'sats stackers' al goed voor 5% van álle bitcoin. Vergeleken met december 2017 is dit percentage verdubbeld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
dataon-chain