Er zijn steeds meer ‘sats stackers’, kopers uit bullmarkt blijven hodlen

De kopers van de huidige bullmarkt, hebben geen haast om te verkopen. Dat schrijft Glassnode in de nieuwste editie van hun nieuwsbrief over on-chain data.

Bitcoin uit de bullmarkt

Glassnode is een bedrijf dat data uit de blockchain verzameld en analyseert. Zo kun je iedere transactie terugzien, inclusief metadata zoals de datum en prijs waarop een UTXO is ontvangen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het blijkt dat de kopers uit de eerste maanden van de bullmarkt van dit jaar, niet de entiteiten zijn die willen verkopen. Dit is terug te zien in de zogenoemde Hodl Waves.

Het is een indicator die laat zien wel deel van de bitcoin supply voor het laatst is verplaats. Daarbij wordt teruggekeken naar de tijd waarop een coin is ontvangen (en waarop de UTXO is aangemaakt).

Deze Hodl Waves bevestigt dat de supply van Bitcoin 'veroudert' en dat er maar weinig investeerders zijn die verkopen. Het aandeel van de 'jonge coins' op de supply neemt juist af. En dat kan maar één reden hebben: de coins worden vastgehouden.

"We zien niet alleen een afname van het aantal jonge coins (van minder dan 1 maand oud). Maar we zien ook een toenemend aantal coins die tussen de drie en twaalf maanden oud zijn. Dit zijn de coins die men in de bullmarkt van eind 2021 en januari 2021 zijn aangekocht."

Er zijn steeds meer 'sats stackers', kopers uit bullmarkt blijven hodlen

Aandeel 'sats stackers' stijgt

Investeerders kun je opdelen in allerlei groepen. Naast de lange en korte termijn hodlers (uit bovenstaande indicator) kun je ook kijken naar de omvang van de Bitcoiner. Van zogenoemde whales, als grote jongens met veel bitcoin, tot kleine investeerders met slechts een handjevol satoshi's.

Wat opvalt, is dat vooral het aandeel van de kleinere investeerders toeneemt. Glassnode merkt op dat het aantal wallets (of beter: adressen) met minder dan 1 BTC een steeds groter deel gaat uitmaken van het totale aantal bitcoin dat in omloop is.

In totaal gaat het om ongeveer 5% van de 18,7 miljoen bitcoin die toebehoren aan de 'sat stackers', zo schrijft het bedrijf.

Waar het narratief de laatste tijd toch is dat institutionele beleggers en zelfs landen bitcoin in Bitcoin stappen, moeten we de adoptie onder de kleinere investeerders dus zeker niet onderschatten. De verdeling van alle bitcoin die er bestaat wordt steeds 'eerlijker'.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
glassnode