Bitcoin whales verzamelen zich voor prijs boven $60.000

Deze dinsdagmiddag dipte de koers naar naar $57.200, terwijl grotere beleggers zich opmaken voor een rally in de maand april.

De cryptomunt heeft namelijk een sterke steunzone bij $57.046, zo blijkt uit een analyse van Whalemap. Dat is een bedrijf dat patronen op de bitcoin blockchain blootlegt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Whales bepalen koers

In hun analyse onderscheiden ze on-chain zogenaamde bitcoin whale clusters. Dat is een verzameling beleggers met ieder meer dan 1.000 BTC op één adres. Een diepere analyse laat zien dat de prijs een cruciale support heeft bij $57.046. Dat is blijkbaar een niveau dat deze whales bijkopen.

Maar er is ook sprake van een weerstandszone bij $60.045, het level waar de prijs deze én afgelopen week moeite heeft om doorheen te breken op de korte termijn. Concluderend: zolang de koers boven de support zone blijft, zal de koers de weerstand bij $60.000 gaan testen tot deze breekt.

Whale clusters vormen zich zodra een groep vermogende individuen samenklonteren en hun munten vasthouden. Het dient als een belangrijke steun omdat whales, ook wel Rick Astley's genoemd, juist de dips kopen. Astley is wereldwijd bekend vanwege de hit 'Never Gonna Give You Up', bepaalde whales verkopen hun bitcoin nooit.

Volgens de onderzoekers van Whalemap liggen de weerstandszones bij $60.045 en $61.062.


De afgelopen week heeft de prijs geschommeld tussen de $57.000 en $60.000. Onderzoekers betitelen dit als 'stilte voor de storm' en anticiperen op een uitbraak. Ook omdat de volatiliteit op het laagste niveau ligt sinds november 2020.

Sentiment in de markt

Technisch analisten kijken echter wisselend naar de markt. De pseudonieme handelaar 'Byzantine General' ziet dat de derivatenmarkten weer oververhit zijn met een gemiddelde funding rate van 0,12%.

Dat is het financieringspercentage dat houders van een long contract bereidt zijn te betalen om een long positie te openen. Een percentage boven 0,1% is te classificeren als een 'oververhitte' derivatenmarkt want een 'normaal' percentage is 0,01%. In zijn ogen is een 'flush', een correctie op deze markt dan ook een gezonde ontwikkeling.

Maar handelaar "NekoZ" ziet weinig reden om ongerust te zijn. Hij bedoelt overigens 'bearish' in de tweet waar er nu 'bullish' staat.

Het continue positieve nieuws zorgde maandagmiddag voor een korte opleving boven $59.000, maar al snel zakte de koers weer terug.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
whales

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...