MicroStrategy heeft nu 91.579 Bitcoin in kas, CEO bevestigt aankoop van 253 BTC

Michael Saylor koopt 253 Bitcoin (BTC) voor $15 miljoen met zijn bedrijf MicroStrategy. Daarmee komt het totale BTC van het bedrijf op 91.579.

Saylor was de eerste die met zijn miljardenbedrijf in Amerika als niet-bitcoin bedrijf de overstap maakte. Sinds 2020 koopt het bedrijf steevast bij. Dat doen ze met hun eigen cashgeld, maar ook geven ze aandelen uit om meer dollars in bitcoin te kunnen stoppen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MicroStrategy en Saylor zijn all-in.

MicroStrategy en Bitcoin

Saylor riep in 2013 nog dat bitcoin snel kapot zou gaan, inmiddels is de Amerikaanse miljardair en tech-ondernemer helemaal overtuigd van BTC als geld. Hij omschreef het sparen in dollars als het vasthouden van smeltende ijsblokjes. Je kunt steeds minder kopen voor je dollars, dus ga je opzoek naar assets die wél je koopkracht beschermen.

Een relatief nieuwe optie is BTC, en dat heeft MicroStrategy geen windeieren gelegd. Het bedrijf kocht hun BTC voor gemiddeld $24.311 per stuk. De actuele dollarprijs maakt voorlopig echter weinig uit. Voorlopig zullen Saylor en zijn bedrijf bitcoin blijven kopen en ze zijn niet van plan iets van deze stapel snel van de hand te doen.

De Amerikanen hielden laatst hun eerste online conferentie speciaal voor ondernemers die ook interesse hebben in sparen met bitcoin. Tesla, het bedrijf van Elon Musk, volgde eerder dit jaar het voorbeeld van Saylor. Zij kochten voor $1,5 miljard aan BTC met een deel van hun kasreserve. Inmiddels accepteert de autofabrikant ook bitcoin als betaalmiddel.

Hier wat meer in de buurt zien we hetzelfde gebeuren in Noorwegen. Het grootste voorbeeld daarvan is Øystein Stray. De zakenman is een van de rijkste mannen van het land en kocht 1.170 BTC voor zijn nieuwe startup genaamd Seetee.

De trend is helder: er komen steeds meer miljardairs die overtuigd raken van bitcoin als investering en/of toekomstige wereldvaluta.

Lees meer over:
MicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...