Bitcoin whales worden wakker en kopen grote hoeveelheden bitcoin op na capitulatie

De bitcoin koers heeft een behoorlijke volatiel weekend achter de rug met als climax een opwaartse beweging die ons bijna op de 22.000 dollar bracht. Het kopen van de dip lijkt momenteel vooral een populaire bezigheid onder de whales die weer in grote getale actief zijn.

Whales verantwoordelijk voor opleving?

De hoeveelheid bitcoin die in handen is van entiteiten met een stack van 1.000 tot 10.000 bitcoin heeft een enorme piek achter de rug. In april 2021 begonnen de whales te verkopen en inmiddels zijn we op het punt aangekomen dat ze hebben besloten het omgekeerde te doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de bovenstaande grafiek van Glassnode is te zien dat de hoeveelheid bitcoin in handen van deze whales na de capitulatie zelfs boven het niveau van april 2021 zit. Het is nog even afwachten of het om een tijdelijke beslissing of foutieve informatie gaat, maar het ziet er veelbelovend uit.

CME futures gap houdt bitcoin in bedwang

Iets minder optimistisch over de koers is analist Michael van de Poppe die het voor bitcoin noodzakelijk acht om de 21.600 dollar te doorbreken voordat we verder omhoog kunnen kijken. De sluitkoers van de CME futures van afgelopen week lag echter op 21.100 dollar en het lijkt erop dat de koers eerst dat gat wil dichten voordat het weer aan een klim kan beginnen.

"Het is standaard dat we een nep-uitbraak in het weekend zien om vervolgens weer te eindigen bij de CME sluiting van afgelopen week op 21.100 dollar", aldus Michael van de Poppe.

Voor de maand juni koersen we vooralsnog op een klein drama af met een min van ongeveer 33 procent. Alleen in 2013 kwamen we met een min van 29,89 procent in de buurt van de ravage die we momenteel aanschouwen in juni 2022.

Samen met mei 2021 zou dit de slechtste maand voor bitcoin markeren sinds de bodem van de bearmarkt van 2018. Wat dat betreft is het momenteel lastig om te zeggen dat het plaatje er optimistisch uitziet voor bitcoin.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.