Bitcoin whitepaper dankzij Kraken te zien op Formule 1-auto van Williams Racing

De Amerikaanse cryptobeurs Kraken maakt furore in de racewereld. Het gaat de eerste pagina van de bitcoin whitepaper op de neus van een Formule 1-auto plaatsen. De exchange is een samenwerking aangegaan met Williams Racing.

Whitepaper

Mayur Gupta, de CMO van Kraken, vertelt dat de whitepaper op de Williams-auto een symbool staat voor het geloof dat zijn bedrijf in cryptovaluta heeft:

“Het is een kans om het originele document te laten zien die deze hele beweging tot leven heeft gebracht door middel van een sport die wordt bekeken en geliefd door honderden miljoenen fans over de hele wereld.”

Kraken is de allereerste officiële cryptopartner van het raceteam. Andere bedrijven zoals Crypto.com zijn al wel sponsor van de Formule 1.

Het iconische document wordt nu getoond aan de 1,6 miljard kijkers die de autosport trekt. Tijdens de huidige racekalender gaat de auto in 20 landen de strijd aan met onder andere de Red Bull Racing-monsters van Max Verstappen.

Het is direct ook een mooie middelvinger naar Satoshi-wannabe Craig Wright. De afgelopen jaren opende hij de aanval op de whitepaper die gehost stond op de website www.bitcoin.org. Daardoor is het nu niet te lezen voor de Britse bezoekers van de “officiële” bitcoinwebsite.

Stel je er trouwens niet te veel bij voor. Het betreft de tekst van de whitepaper in de vorm van het Kraken-logo. Het is niet zo dat de kijker ook daadwerkelijk de pagina over het peer to peer elektronisch geldsysteem gaat zal gaan zien.

Daarnaast gaat het in de campagne net zo hard over NFT’s en de Marketplace die Kraken hiervoor heeft gebouwd.

Kraken zet bitcoin whitepaper op Formule 1-auto van Williams Racing

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsKraken