'Kraken op schema om een bank te worden'

'Kraken op schema om een bank te worden'

Kraken ligt op schema om een bank te lanceren in thuisland Amerika. Dat ondanks een uitdagend regelgevingsklimaat, zo bericht The Block, en het feit dat de cryptobeurs onlangs de stakingdienst moest stoppen na een aanklacht van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

'Kraken Bank is goed op weg om gelanceerd te worden', aldus chief legal officer Marco Santori in de podcast The Scoop van The Block. Het is een hele uitdaging in een klimaat waarbij de autoriteiten ingrijpen bij cryptobeurzen en er diverse faillissementen vallen. Kraken heeft vanwege de eerdergenoemde stakingdienst voor 30 miljoen dollar met de SEC moeten schikken.

Santori weigert tegenover The Block de schikking in detail te bespreken, maar geeft aan dat staking maar een kleine percentage van Kraken's omzet was. 'Het heeft natuurlijk een behoorlijk dramatische invloed op onze productmix in de VS. Het is echt een indicatie van een behoorlijk ongelukkige situatie hier in de Verenigde Staten. We hebben een regelgevingsomgeving die gebruikers dwingt om offshore beurzen te gebruiken die hun zaken graag accepteren met zo weinig als een VPN.'

Toenemende voorzichtigheid

Naar aanleiding van de cryptovriendelijke bank Silvergate zijn veelgebruikte Silvergate Exchange Network heeft afgesloten vanwege financiële problemen, zegt Santori dat de bankrelaties van Kraken veilig zijn en dat de beurs een "gediversifieerde groep banken over de hele wereld" heeft.

Hij waarschuwt wel dat meer voorzichtigheid op het gebied van banken de innovatie in de sector kan belemmeren. 'We keren terug naar een tijdperk waarin banken erg voorzichtig zijn met het openen van rekeningen voor bitcoinbedrijven', zei hij. 'Wall Street komt wel goed. Kraken en Coinbase komen wel goed. Maar de man of vrouw die een nieuw idee heeft over hoe infrastructuur te bieden aan de crypto-economie, het zal de komende paar jaar een heel moeilijke weg worden. Geen twijfel."

Lees meer over:
Bitcoin Amerika bank Kraken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties