‘Slimste mensen kopen Bitcoin (BTC) in stilte’, aldus Tyler Winklevoss

In 2020 is er een nieuwe trend ontstaan: tal van prominente figuren pochen met hun bitcoin (BTC) aankopen. Ook hier op de website kwamen ze voorbij: miljardairs als Paul Tudor Jones, de actrice Maisie Williams en grote bedrijven als MicroStrategy deelde dit jaar trots hun investeringen in BTC.

Op een ander niveau zitten de gebroeders Winklevoss, Tyler en Cameron. Zij hebben volgens de laatste schattingen minstens 150.000 BTC in eigen bezit. Daarnaast runnen zij de beurs Gemini.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Tyler Winklevoss is er echter nog een groepje slimmere beleggers die gewoon hun mond houden en bitcoin kopen. Dat vertelt hij in gesprek met CNBC.

Investeerders

”De meest geraffineerde investeerders en beleggers, de slimste mensen, kopen in stilte bitcoin”, aldus Tyler. Die groep bestaat natuurlijk naast de duizenden (of miljoenen) mensen die stilletjes elke week of maand een beetje bitcoin kopen.

Veel van deze groep investeerders zien in bitcoin een manier om zich te wapenen tegen de geldpers van centrale banken. De Europese Centrale Bank kondigde recentelijk aan €500 miljard in de economie te gaan pompen, bijvoorbeeld.

Iedereen die euro’s op de balans heeft krijgt daardoor een kleiner aandeel in de euro’s die in omloop zijn. Bij bitcoin is het duidelijk hoeveel jij hebt van de totale oplage. Je kunt dat zelf nakijken en uiteindelijk zullen er maximaal 21 miljoen bitcoin in omloop komen.

Goud en bitcoin

Bitcoin en goud worden tegenwoordig steeds vaker in één adem genoemd. Goud dient al millennia lang als oppotmiddel, een manier om je vermogen en koopkracht te waarborgen. Investeerders als Tudor Jones zitten tegenwoordig in het kamp van bitcoin.

Volgens een analist van de grote bank JPMorgan Chase is de opkomst van Bitcoin een gevaar voor de goudmarkt. Zeker wanneer dit sentiment zich verder verspreid.

Inflatie

Dat gelddrukken en andere monetaire fratsen van centrale banken zorgt onder andere ook voor inflate. Tyler Winklevoss: ”Beursgenoteerde bedrijven als Square en MicroStrategy stoppen een deel van hun schatkist in bitcoin omdat ze bang zijn voor de komende inflatie.”

Winklevoss: ”Wij zien bitcoin nu als een opkomend spaarmiddel dat goud gaat verstoten. Dat zorgt voor een markt van $9 biljoen (!) voor bitcoin. ”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsWinklevoss

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...