Texas erkent bitcoin (BTC) als investering

Het Huis van Afgevaardigden in Texas heeft officieel twee wetten goedgekeurd om de handel in bitcoin en andere cryptocurrency’s te reguleren. De wetten zijn bedoeld om de adoptie van bitcoin en blockchaintechnologie te versnellen.

Texas

De wetsvoorstellen waren in juni door zowel het Huis van Afgevaardigden en de Senaat al goedgekeurd. De officiële ingangsdatum van de wetten is 1 september.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze zorgen voor het reguleren van de opbloeiende bitcoin sector in Texas en de erkenning van bitcoin en andere cryptovaluta onder de handelswet.

Lee Bratcher, de voorzitter van de nieuwe blockchain raad in de staat, legt uit dat de nieuwe wetten voor bescherming zorgen voor beleggers en dat instituties laagdrempeliger kunnen investeren.

‘Het staat institutionele investeerders toe om met aanzienlijke investeringen de bitcoin markt te betreden’, vertelt Brachter.

Verder voegt hij eraan toe dat banken met een een licentie ook bitcoin diensten voor klanten mogen aanbieden.

‘Dit is positief voor bitcoin, doordat Texas nu de vierde staat is, na Wyoming, Rhode Island en Nebraska, die duidelijkheid geeft over de regulering en wetgeving van deze nieuwe assetklasse’, aldus Caitlin Long tegenover Cointelegraph.

Long is oprichter van de Avanti Bank, die een vergunning als nationale bank nastreeft.

Wyoming

Texas volgt in grote lijnen het beleid van de staat Wyoming. Deze staat heeft al vanaf juli 2019 een digitale asset wet wat voor duidelijkheid zorgt.

Na het verbod op mining in China zijn Texas en Wyoming populaire locaties om bitcoin te nemen.

De zeer lage energiekosten van enkele dollarcenten per kilowattuur elektriciteit en vriendelijke regels spelen daar een grote rol in.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!