Vietnam wereldwijd koploper wat betreft adoptie Bitcoin

De adoptie van cryptovaluta onder individuen is het hoogst in Vietnam. Dat blijkt uit een onderzoek van Chainalysis, een blockchain analysebedrijf.

Bitcoin in Vietnam

Chainalysis publiceerde vandaag haar Chainalysis Global Crypto Adoption Index waarin ze hebben gekeken naar de adoptie van Bitcoin en andere cryptocurrency’s in nagenoeg alle landen in de wereld. In de blogpost leggen ze uit welke methode en methodologie ze hebben gebruikt voor dit onderzoek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eén van de manieren om de adoptie tussen landen te rangschikken, is door te kijken naar het transactievolume. Dit zou echter een vertekend beeld geven door de verschillen aan professionele en institutionele cryptocurrency die er tussen landen zijn.

Chainalysis wilde vooral kijken naar de wereldwijde ‘individuele adoptie’. Ze hebben vooral on-chain data erbij gekapt, iets waar hun hele bedrijfsvoering om draait. Zo keken ze bijvoorbeeld naar de waarde van het de ontvangen cryptovaluta, gewogen per koopkrachtpariteit (KPP) per inwoner. Ook de waarde die is verstuurd en de peer-to-peer handel is meegenomen in de index.

Wat blijkt? Vietnam is koploper wat betreft de adoptie van Bitcoin, gevolgd door India, Pakistan en Oekraïne.

Vietnam wereldwijd koploper wat betreft adoptie Bitcoin

De opkomst van de opkomende ‘emerging’ landen is vooral te wijden aan de peer-to-peer handel, zo schrijft het bedrijf. Als je al deze informatie in de landenkaart zet, ziet dat er als volgt uit. Wat opvalt is dat Vietnam een enorme ‘voorsprong’ heeft ten opzichte van de ‘concurrenten’.

Vietnam wereldwijd koploper wat betreft adoptie Bitcoin

Ander onderzoek

Opmerkelijk genoeg deed Finder.com onlangs een enquête in 27 landen onder 42.000 ondervraagden. Uit dit onderzoek bleek óók al dat Vietnam de meeste adoptie heeft. Zowel op basis van on-chain data als de steekproef doet het Zuid-Oost Aziatische land het bijzonder goed.

41% van de Vietnamezen geven in de enquête aan dat zij cryptocurrency hebben gekocht. 20% gaf aan dat BTC hebben gekocht, dat is het hoogste percentage van alle landen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
adoptieBitcoin nieuws