Bitcoin zakt kort onder $19.000, moeten we omlaag kijken?

Bitcoin is eerder vandaag even kort onder de $19.000 gedaald. Er volgde wel direct een ‘rebound’ tot boven deze psychologische grens. Wat zeggen de analisten over de huidige situatie in de markt?

Bitcoin zakt kort onder $19.000, moeten we omlaag kijken?

Prijsvolatiliteit

Beginnend bij analyse van het orderboek van Binance. Dit liet een interessant gegeven zien. On-chain analist Material Indicators had het al over een volatiel prijsgedrag, dat in lijn zou zijn “een toename van het bidding volume en activiteit van whales”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onderstaande grafiek zie je de ‘voetafdruk’ van de whales in het BTC/USD-orderboek op Binance. Rond de prijs van $19.000 en $19.200 is er de laatste uren veel activiteit te zien.

Dit is goed terug te zien in de aanwezigheid van de witte en gele blokjes omtrent de prijs (de blauwe lijn).

Bitcoin zakt kort onder $19.000, moeten we omlaag kijken?

Voorzichtigheid

Trader Crypto Tony is daarom voorzichtig. Hij deelt met zijn volgers de onderstaande grafiek met een negatieve bijsmaak:

“Ik zal niet eens een beetje bullish worden totdat we een solide doorbraak van de neerwaartse trendlijn zien.”

“Elke kleine hobbel wordt overdreven optimistisch bekeken. Dat is geen goed teken naar mijn mening. Shorts hebben nu prioriteit.”

Bitcoin zakt kort onder $19.000, moeten we omlaag kijken?

Bij het zien van deze grafiek wordt ook direct duidelijk dat het dieptepunt rond de $17.600 van juni ook weer relevant wordt. Dit is immers de bodem van het falling wedge-patroon.

Of toch niet?

Handelaar Crypto Kaleo kijkt iets anders naar de situatie. Hij betoogt dat de markt zich al in de Wyckoff-achtige “accumulatiefase” bevindt. In dat geval ligt de bodem in het vierde kwartaal van dit kalenderjaar en zal bitcoin een soortgelijke prijsontwikkeling kunnen doormaken als in de bearmarkt van 2018.

“Naar mijn mening hebben we die grote ineenstorting al gezien. We zitten in de accumulatiefase. De Mark Up zal iedereen overrompelen.”

Bitcoin zakt kort onder $19.000, moeten we omlaag kijken?

Eerder kon je al lezen dat Glassnode ook naar het gedrag van de whales kijkt. Zij zien deze accumulatie al gebeuren. Is dit het einde van de bearmarkt?

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...