Bitcoin zakt weer onder $16.000

Bitcoin staat weer onder de $16.000. Na de prijsdaling die gisteren werd ingezet, zakte de koers vannacht iets onder door, tot onder een psychologische prijsniveau.

Prijsdaling

Momenteel betaal je $15.920 voor één bitcoin. De marktkapitalisatie van bitcoin is daarmee teruggezakt tot de $300 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koers staat 25% lager vergeleken met een week geleden, en maar liefst 75% van de all-time high die zo'n jaar geleden werd genoteerd rond de koers van $69.000.

Vier dagen geleden veerde bitcoin nog even op tot de $18.000, maar sindsdien is de downtrend weer ingezet, zoals op onderstaande grafiek te zien is.

Bitcoin zakt weer onder $16.000

De 'low' van dit jaar staat nog op de $15.700 (op bovenstaande grafiek van Bitstamp), maar daar komt de koers dus angstvallig bij in de buurt. Voor prijzen lager dan dit niveau, moeten we terug naar november 2020.

Analyses

Zoals altijd zijn er analisten die hun licht doen schijnen over de koers. Zo ook Moustache. Hij kijkt naar een trendlijn die al sinds 2017 stand houdt. Slecht nieuws: de koers kan verder dalen, als het als een magneet naar deze lijn toe zakt. Het goede nieuws: dit kan dan heel goed de bodem zijn.

CryptoNoob heeft een soortgelijk scenario in z'n achterhoofd. Hij kijkt naar de 'maximum pain' en trekt de conclusie dat $13.144 wel eens de bodem zou kunnen zijn:

"De markt heeft nog niet dezelfde pijn als de vorige bodems gevoeld, omdat de marktkapitalisatie nog niet de delta cap heeft geraakt, zoals het dat in eerdere cycli wel deed."

Het blijft echter altijd koffiedik kijken. Trader Inmortal haalt er een indicator bij: de Relative Strenght Index (RSI). Deze bereikte een poosje geleden het laatste punt ooit!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, of volg het nieuws via de mobiele Android Nieuws app of iOS Nieuws app, blijf op de hoogte en mis niets!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC