Bitcoin zakte hard voor de halvings, zal de geschiedenis zich herhalen?

725 totale weergaven

De bitcoin koers is enorm cyclisch en door de jaren heen hebben zich patronen gevormd, die zich tot nu toe iedere vier jaar hebben herhaald. Aan het einde van de vierjarige cyclus zien we vaak een stevige correctie en die zou (zo ongeveer) nu moeten komen. Met nog zes maanden tot de volgende bitcoin halving in april of mei, zijn analisten op. zoek naar signalen van vorige cyclussen.

Het populaire account Rekt Capital publiceerde een analyse waar we niet zo blij mee zijn.

Zal de cyclus zich herhalen?

Met nog minder dan 190 dagen tot de halving, lijkt Rekt Capital ons een idee te willen geven van de mogelijkheden met betrekking tot het koersverloop richting die belangrijke gebeurtenis.

In 2015 viel de bitcoin koers ongeveer zes maanden voor de halving met 25 procent naar beneden.

Maar in 2019 ging het zelfs om een dump van 38 procent, wat ook ongeveer zes maanden voor de halving van 2020 was.

Daarna kwam overigens de hardste klap middels de uitbraak van de COVID-19 pandemie. Daardoor vielen de koersen in 2020 van ongeveer 10.000 naar ongeveer 4.000 dollar.

Niet de enige

Overigens is Rekt Capital niet de enige die rept over een mogelijke dump voor bitcoin. Veel handelaren roepen over een zogenaamde November-dump die eraan zou moeten komen.

In november moet bitcoin een laatste tik krijgen, om vervolgens de stijging richting de halving in te zetten.

Wij zouden het uiteraard mooi vinden, maar vergeet niet dat er meer zaken zijn die een rol spelen in het koersverloop van bitcoin. Zeker de afgelopen jaren.

Bitcoin heeft zich opgewerkt tot een financiële asset van wereldklasse, maar dat betekent ook dat de koers reageert op macro-economische ontwikkelingen. Dat was in het verleden natuurlijk wel anders. Mocht er nog een recessie uitbreken, dan zou dat bijvoorbeeld niet zo goed zijn voor de bitcoin koers (op de korte termijn).

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....