Stijging bitcoin koers van 300 procent in aantocht?

bitcoin bullish

De geschiedenis herhaalt zichzelf niet altijd, maar in de financiële markten rijmt het wel vaak het de toekomst. Steeds meer prominente beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank spreken de verwachting uit dat de rente niet verder omhoog hoeft om de inflatie terug te krijgen naar de gewenste 2,0 procent. Dat doet denken aan de vorige cyclus van renteverhogingen die in december 2018 eindigde op 2,5 procent.

Op dat moment bodemde de bitcoin koers en wist deze tot juli 2019 te stijgen naar het niveau van 13.880 dollar. Kunnen we weer een stijging van 300 procent verwachten voor bitcoin?

Positieve geluiden voor bitcoin

Deze week spraken verschillende beleidsmakers zich dovish uit over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank voor de komende maanden. Op dinsdag zeiden Atlanta Fed President Raphael Bostic en Minneapolis Fed President Neel Kashkari dat de Federal Reserve de rente waarschijnlijk niet meer hoeft te verhogen.

Dallas Fed President Lorie Logan en Fed Gouverneur Christoper Waller voegen daaraan toe dat de stijgende rentes op de markt voor Amerikaanse staatsobligaties (die op alle fronten richting de 5 procent gaan) de taak van de Federal Reserve overnemen, waardoor extra verhogingen wellicht niet nodig zijn.

Deze uitspraken zorgen ervoor dat het geloof in de markt toeneemt dat het einde van de strenge cyclus van renteverhogingen eindelijk voorbij is.

Stijging bitcoin koers van 300 procent in aantocht?

De volgende rentevergadering zal over 20 dagen plaatsvinden op 1 november en de kans ligt volgens de markt nu op 91,4 procent dat de rente wederom op hetzelfde niveau blijft plakken; wat betekent dat de Federal Reserve definitief voor een pauze kiest.

Stijging van 300 procent in aantocht?

Als we een met 2018-2019 vergelijkbare situatie krijgen en de bitcoin koers op dezelfde manier reageert, dan kan dat weleens voor gigantische stijgingen zorgen de komende periode. Een andere interessante parallel met die periode is dat de volgende bitcoin halving in aantocht is, ware het niet dat die nu ongeveer zes maanden van ons verwijderd is, terwijl we destijds nog moesten wachten tot 11 mei 2020.

"Als we terugkijken naar 2019 zien we een periode waarin de Federal Reserve zijn rentecampagne voor zeven maanden pauzeerde. Gedurende deze periode steeg de bitcoin koers dramatisch met het gigantische percentage van 325 procent. Zoals wij het zien is het hoogst waarschijnlijk dat de Federal Reserve zijn laatste rentecampagne in juli 2023 staakte", aldus Markus Thielen van DeFiOnTarget.

Alles bij elkaar lijkt de geschiedenis in ieder geval een gunstig beeld te schetsen voor de bitcoin koers. Maar weet dat er niet zoiets bestaat als zekerheid in de financiële markten en dat er talloze factoren zijn die roet in het eten kunnen gooien; bijvoorbeeld de recessie die eigenlijk al maanden in de lucht hangt.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Fidelity Bespreekt Bitcoin ETF met SEC

Fidelity, een grote speler in de vermogensbeheersector, heeft recentelijk met de Amerikaanse SEC gesproken over...

Bitcoin
El Salvador lanceert Freedom Visums voor bitcoiners met veel geld

De overheid van El Salvador werkt samen met Tether om het ‘Adopting El Salvador Freedom...

Nieuws
Bitcoin ETF van VanEck krijgt de ticker $HODL

De ticker van de bitcoin ETF van VanEck krijgt de afkorting $HODL. Dat blijkt uit...

Nieuws
Nieuws
Kazachstan blokkeert 980 cryptobeurzen, waaronder Coinbase en Bybit

In 2023 blokkeerde de Kazachse Financial Monitoring Agency (FMA) de weg tot bijna duizend cryptobeurzen....

Lees meer