Bitcoin zal volgens deze PlanB in 2024 ‘gouden periode’ beleven

De Nederlandse analist PlanB werd in 2019 wereldberoemd binnen de bitcoin-gemeenschap met zijn Stock-to-Flow model (S2F), waarmee hij de eerste was die erin slaagde om een waarde te plakken op de schaarste van bitcoin. Inmiddels is het vertrouwen van de gemeenschap in het S2F-model behoorlijk afgenomen, maar dat weerhoudt PlanB er niet van om regelmatig updates te delen en positiviteit te verspreiden. Ook voor de volgende halving van bitcoin verwacht de analist vuurwerk.

Bitcoin klimt terug

Inmiddels is bitcoin erin geslaagd om boven de Realized Price, de 2 Year Realized Price en de 5 Month Realized Price uit te klimmen. De Realized Price is de gemiddelde koers waarvoor alle bitcoin voor het laatst van adres zijn gewisseld. Met name de Realized Price toont zich vaak een belangrijke steunlijn tijdens bearmarkten.

Bitcoin dook daar in 2022 eventjes onder tijdens de diepste dalen van de bearmarkt, maar staat inmiddels alweer fier boven deze lijn en ook de meer korte termijn Realized Price lijnen zijn overwonnen. Dat stemt PlanB duidelijk hoopvol, getuige zijn tweet van woensdag 12 april, waarin hij dit nog maar eens benadrukt.

De volgende stap is volgens de analist een stijging van bitcoin naar 33.000 dollar. Daar zitten we met de huidige koers van 30.000 dollar nog een kleine 10 procent vandaan. Wat dat betreft is er dus nog behoorlijk wat werk aan de winkel voordat we die koers herpakken. Daarna kan het feest volgens PlanB echt beginnen.

Gigantische koersexplosie

Als bitcoin erin slaagt om de koers van 33.000 dollar te herpakken, dan is de volgende stap volgens PlanB een stijging naar de 60.000 dollar, wat op dit moment de waarde is die zijn S2F-model afgeeft. Daarmee zouden we alweer behoorlijk in de buurt komen van de all-time high van 69.000 dollar die bitcoin in november 2021 bereikte.

Daarna kan het feest echt beginnen en gaan we richting de halving van 2024, die momenteel voor de maand april op de planning staat. Na de halving verwacht PlanB op basis van zijn model dat bitcoin in de koersrange van 100.000 tot 1 miljoen dollar terechtkomt.

Dat is een behoorlijk wijde range, maar vanaf hier gaat dat in ieder geval om een stijging van meer dan 200 procent richting de 100.000 dollar. Daar zou de gemiddelde bitcoiner op dit moment zeker voor tekenen, helemaal na het pittige jaar 2022 dat bij de meesten nog op het netvlies gebrand staat.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....