In het Zwitserse Zug kun je straks belastingen betalen met Bitcoin (BTC)

In het Zwitserse kanton Zug kun je vanaf 2021 in bitcoin (BTC) je belastingen betalen. De regio gaat ook ether accepteren. Bitcoin Suisse faciliteert de betaalmogelijkheden, dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

Crypto Valley

Zug staat bekend als regio die het goed voor heeft met bitcoin en de industrie daar omheen. Het gebied heeft dan ook niet voor niets de bijnaam ‘Crypto Valley’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Veel bitcoinbedrijven kiezen voor een vestiging in Zug. Denk aan verschillende handelsbedrijven, maar ook beurzen, bitcoin banken en andere bedrijven die in de industrie actief zijn.

Belasting

Het is niet zo dat iedereen en alles nu plots met bitcoin hun belastingen kan betalen in Zug. Er zit een limiet op van 100.000 Zwitserse franken (zo’n 93.000 euro).

De betalingen worden dus niet geregeld door de gemeente zelf, daar wordt Bitcoin Suisse voor ingeschakeld. Zij ontvangen de bitcoin en sturen franken richting de overheid.

Stiekem is Bitcoin Suisse hier de grote winnaar, zij ontvangen de bitcoin terwijl zij ongetwijfeld ook betaald krijgen voor hun diensten voor Zug.

Volgens de oprichter van Bitcoin Suisse is de bitcoin markt te groot geworden om te negeren: ”Er is bijna geen controverse meer rond het traden van bitcoin, het is mainstream.”

Zug biedt lage belastingen voor bedrijven die zich in hun regio vestigen en accepteren al bitcoin voor bepaalde overheidsdiensten sinds 2016.

Ook in het Zwitserse Zermatt kunnen inwoners hun belastingen betalen met BTC.

Bitcoin community’s

Ook in Bulgarije is er een plek gebouwd waar bitcoiners zich graag vestigen. Daar noemen ze het de Blockchain Valley. Interesse in het reisverslag naar deze mooie bestemming? Lees dan: Werken aan bitcoin adoptie in de Blockchain Valley van Bulgarije.

Een ander voorbeeld van de adoptie van bitcoin is El Zonte, een Bitcoin dorpje aan het strand van El Salvador. Daar accepteert niet de overheid bitcoin, maar is er een lokale community ontstaan waar mensen elkaar met bitcoin betalen. Dat alles is in werking gezet door een rijke bitcoiner die graag wat goeds wilde doen met zijn fortuin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZwitserland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...