Bitcoinapp Strike integreert fiatremittances naar Mexico via Relampago

Bitcoinapp Strike voegt weer een nieuw land toe aan haar lijst van “Send Globally”-partners. Dit keer gaat het om Mexico. Gebruikers van de lightning wallet kunnen nu snel en goedkoop geld naar het Centraal-Amerikaanse land sturen.

Remittances naar Mexico

Mexico is een van de grootste landen van de wereld dat geld ontvangt vanuit de Verenigde Staten. In 2022 was dit alleen al $60 miljard, volgens het persbericht.

Het idee is dat deze remittances met bitcoin sneller kunnen dan met de traditionele betaalopties. Door een dollarbalans in Strike om te zetten naar bitcoin, dit via lightning te sturen naar een Mexicaanse partner genaamd Relampago, kan deze partij het weer terug omzetten naar peso.

Deze peso komen vervolgens terecht op de bankrekening van de Mexicaanse ontvanger. Door bitcoin als payment rail te gebruiken bespaar je transactiekosten en tijd.

Immanuel Joy, CEO van Relampago, vertelt:

“Door gebruik te maken van het lightning netwerk maken we directe, goedkope internationale betalingen mogelijk en transformeren we het financiële landschap voor miljoenen Latijns-Amerikaanse individuen.”

Strike en CEO Jack Mallers hebben vaak de neiging om nieuwe features met veel bravoure te promoten. De laatste tijd zorgt het vooral voor scepsis onder bitcoiners. Hoe groot is het nieuws nou daadwerkelijk?

Maar als je dit Mexico-nieuws plat slaat, is dit toch weer een samenwerking met een buitenlandse partij waarmee Strike de ‘Send Globally”-feature uitbreidt.

Eerder deden ze dit al met de Filippijnen (via Pouch), Vietnam (via NeutronPay) en een aantal Afrikaanse landen (via BitNob). Al deze apps, inclusief Strike zelf, zijn bitcoin-only én custodial wallets met een fiatbalans erin. Zo kunnen klanten bitcoin ontvangen zonder last te hebben van de volatiliteit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmexicostrike