Strike werkt samen met Pouch voor efficiënte overboekingen via bitcoin naar de Filipijnen

Strike heeft een nieuw land aan de betaalopties in haar app toegevoegd. Deze keer gaat het om de Filipijnen.

Bitcoin als betaallaag

Het lightningbedrijf van Jack Mallers kwam vorig jaar met de 'Send Globally'-functie. Hiermee kunnen Strike-gebruikers hun dollarbalans via bitcoin versturen naar aangesloten landen. Via API-connecties komt het geld direct in de lokale valuta terecht bij de ontvanger in het buitenland.

Zo kon dit al naar de Nigeriaanse naira via Bitnob en ook naar Kenia en Ghana. De Filipijnen behoort ook door de optie door de samenwerking met Pouch.

De Filippijnen is een van de grotere economieën van de wereld qua remittances. Naar verluidt gaat er ieder jaar ruim $35 miljard naar het land toe. $12 miljard hiervan komt vanuit de Verenigde Staten. Het probleem is echter dat deze betalingen traag en duur zijn. Er blijft een paar procent per betaling aan de strijkstok hangen van traditionele betaalbedrijven.

In de Bitcoin Focus-documentaire legt Giovin Antelin dit uit. Er zijn naast Western Union wel opties met sari sari-stores, maar die kosten lopen ook al snel op tot een paar procent. Het voordeel van lightning is dat het nagenoeg gratis kan.

Nu kan een Amerikaan met een dollarbalans in de Strike-app geld versturen naar Filipino's met de Pouch-app en de peso-balans. Bitcoin komt hier als valuta niet aan te pas; maar puur als payment rail.

Ethan Rose, CEO van Pouch, vertelt dat de remittance-markt van de VS naar de Filipijnen een van de grootste ter wereld is. De betaalopties waren verouderd en inefficiënt. In bovenstaande documentaire legt hij uit dat dit voor hem persoonlijk ook een probleem is, met zijn vrouw die uit de Filipijnen komt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws