Bitcoinapp Strike ontkent claims van klanten over hack

Betaalapp Strike weerlegt de aantijgingen dat ze zijn gehackt. De afgelopen week verschenen er verscheidene berichten op X van bitcoiners die phishing mailtjes ontvingen.

Strike reageert

Al snel rezen er vragen op, gezien mensen Strike betichtten van een mogelijke inbreuk op de beveiliging van de app. In een e-mail schrijft het bedrijf van de flamboyante Jack Maller nu:

“Ons security-team heeft deze claims onderzocht en op dit moment is er geen bewijs dat Strike is binnengedrongen.”

Enkele uren vóór de reactie van Strike meldde online detective ZachXBT in zijn Telegram-kanaal dat sommige mensen verdachte e-mails hadden ontvangen. Onder andere Twitteraar @bitcoin_eagle schreef:

“Strike, wanneer heb je de e-mails van je klanten gelekt? Ik heb zojuist een oplichtingsmail ontvangen… op een e-mailadres dat ik alleen aan [email protected] heb gegeven.”

ZachXBT deelde andere berichten van anderen die dezelfde soortgelijke e-mails hadden ontvangen.

In mei lanceerde Strike zijn app in tientallen nieuwe landen, nadat het voorheen alleen beschikbaar was in de VS, Argentinië en El Salvador. Met de custodial wallet van Strike kunnen gebruikers direct bitcoin verzenden en ontvangen via het lightning netwerk, terwijl ze ook een fiatbalans (in Amerikaanse dollars) kunnen aanhouden. Het gebruikt in wezen enkel de payment rails van bitcoin, niet per se de valuta.

Onlangs werd ook (de webshop van) Blockstream slachtoffer van een hack, waardoor klanten phishing mailtjes ontvingen. Let altijd goed op: klik niet zomaar op iedere link die je toegestuurd krijgt, update de software van je wallets niet als je daar in een mail om wordt gevraagd en vul al helemaal niet je seeds in op websites.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...