Bitcoin app Strike nu te downloaden door 3 miljard mensen

Zoals het Jack Mallers van de Strike-app betaamt, kwam hij ook dit jaar op de Bitcoin 2023-conferentie in Miami weer met nieuws. De bitcoin wallet is in 65 nieuwe landen te gebruiken.

'Global'

Waar Mallers in 2021 met het El Salvador-nieuws op de proppen kwam, en vorig jaar een samenwerking met NCR, Shopify en BlackHawk aanging, ging het nieuws dit jaar over nieuwe retailgebruikers.

Strike maakt bekend dat de app nu voor meer dan 3 miljard mensen in de hele wereld te downloaden is.

Door de internationale uitbreiding kunnen mensen uit India, Zuid-Korea, Sri Lanka en ruim 60 andere landen betalingen aan elkaar overmaken in zowel USD als BTC.

Tijdens een toespraak op in Miami legde de CEO van Strike uit dat ze zich hebben gericht op het mondiale zuiden. Europa en Canada zijn níet onderdeel van deze update, ondanks dat het geheel in Mallers-stijl vol bravoure 'Strike goes Global' wordt genoemd.

De lange lijst van 47 nieuwe landen die tijdens de presentatie van Mallers werden gepresenteerd, waren onder andere Bhutan, Brazilië, Ecuador, Guatemala, Honduras, Kenia, Nieuw-Zeeland, Paraguay en Oeganda. Eerder breidde de van origine Amerikaanse app al uit naar El Salvador, Argentinië, Nigeria, Kenia en Ghana.

Klanten kunnen met deze custodial (!) wallet zowel bitcoin en USD aanhouden. Ook heeft Strike het integraties met externe apps zoals Bitnob en Pouch. Zo kun je van een dollarbalans geld overmaken naar bijvoorbeeld een Filipijnse peso-only wallet. Hierbij wordt lightning gebruikt als betaalrails en is bitcoin als valuta alleen interessant als bridge-currency.

Verder maakt Mallers ook bekend dat ze Lightning Adressen ondersteunen. Daardoor kunnen klanten geld sturen en ontvangen naar e-mailachtige identifiers (in plaats van moeilijk te onthouden invoices of QR-codes).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsstrike