Bitcoinbank Custodia van Caitlin Long krijgt weer geen directe rekening bij Federal Reserve

Het zit Custodia, voorheen bekend als Avanti, niet mee. De Amerikaanse cryptobank krijgt tegengas van de Federal Reserve.

Master account bij Fed

Custodia is het bedrijf van Caitlin Long, een bekende bitcoin proponente. Vanuit de staat Wyoming in de Verenigde Staten proberen ze een unieke cryptobank op te richten. Ze wilden hun diensten ook inpluggen op het Fed-systeem, maar dat gaat nu niet door.

Het centrale bankagentschap waarschuwt dat Custodia lijdt aan "risico's omtrent de veiligheid en de soundness" en dat het dus niet in goede conditie is om zich bij de Fed aan te sluiten. In een verklaring scheef de Federal Reserve vorige maand:

"Het bestuur heeft eerder duidelijk gemaakt dat dergelijke crypto-activiteiten hoogstwaarschijnlijk niet in overeenstemming zijn met veilige en gezonde bankpraktijken. [Het] kader voor risicobeheer was onvoldoende om de bezorgdheid weg te nemen over de verhoogde risico's die verband houden met de voorgestelde crypto-activiteiten, waaronder het vermogen om de risico's van witwassen en terrorismefinanciering te beperken."

Het bekende verhaal dus: een bedrijf dat zich volledig op bitcoin richt, krijgt te maken met tegengas vanwege stokoude edoch overdreven argumenten omtrent witwassen en illegale geldstromen.

Zelfs het feit dat Custodia aan full-reserve banking doet en zelfs 100% van de equity van de aandeelhouders als extra liquiditeit aanhoudt, is schijnbaar niet genoeg.

Intussen probeert de bank al ruim twee jaar om directe toegang tot de centrale bank te krijgen zonder tussenkomst van een externe financiële instelling. De Federal Reserve Board wil daar echter niet aan.

Volgens de website van de Fed duurt deze procedure normaal zo'n 5 tot 7 dagen. Daarom sleepte Long de Fed ruim een half jaar geleden al de rechtszaal in. Vooralsnog onder succes.

Caitlin Long sprak vertelde gisteren bij CoinDesk meer over de gang van zaken, met name over de snelheid waarmee de Fed wél dingen kan afwijzen maar níet wil goedkeuren - hetzelfde geld voor alle uitlatingen van politici over de zaak.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws