Bitcoinbank van Caitlin Long sleept Federal Reserve Board voor de rechter

Bitcoinbank van Caitlin Long sleept Federal Reserve Board voor de rechter

Cryptobank Custodia klaagt de centrale bank van Amerika aan. Specifiek de Federal Reserve Board en de Federal Reserve Bank van Kansas City. In een federale gerechtelijke procedure willen ze hun gelijk krijgen.

Rechtszaak cryptobank 

De naam Custodia komt misschien niet heel bekend voor. Wellicht doet Avanti Bank en Avanti Trust wel een belletje rinkelen. Het bedrijf werd in 2020 opgericht door Caitlin Long.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze hebben een aanklacht tegen de centrale bank ingediend omdat ze "onwettig" een aanvraag het bedrijf voor een Federal Reserve Master Account uitstellen.

De instelling probeert al bijna 19 maanden om directe toegang tot de centrale bank te krijgen zonder tussenkomst van een externe financiële instelling. De Federal Reserve Board wil daar echter niet aan. Volgens de website van de Fed duurt deze procedure normaal zo'n 5 tot 7 dagen.

De bank heeft heeft een charter voor een 'speciale bewaarinstellingen' en is daarmee een full reserve cryptobank. Ze zijn van mening dat ze met een masterrekening kosten kunnen besparen.

Ook vinden ze het "essentieel" zijn de fundamentele missie om een ​​brug te slaan tussen digitale activa en het Amerikaanse valutasysteem.

Wyoming

Om deze reden heeft Custodia in Wyoming de raad van gouverneurs van de Federal Reserve en de Kansas City Fed aangeklaagd.

In deze staat is ook Cynthia Lummis een bekende bitcoiner. Ze is groot bitcoin-fan en heeft nieuwe wetgeving gepresenteerd. Wyoming wil graag cryptobedrijven aantrekken. De Fed maakt het nu dus allemaal niet makkelijker.

Custodia ondernam juridische stappen om de centrale bank te dwingen om snel op de aanvraag te reageren. De cryptobank moet directe toegang hebben tot de Federal Reserve om haar primaire missie uit te voeren. Ze vinden dat de Federal Reserve nu een concurrentievoordeel heeft.

In de zomer van 2020 meldde Custodia, toen bekend als Avanti Financial, dat de Wyoming Division of Banking haar voltooide aanvraag voor een bankcharter had geaccepteerd. Het aanvraagproces verliep wel snel en soepel.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Amerika

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties