Bedrijf van Jack Dorsey brengt 7 miljard dollar aan bitcoin aan de man

De Cash App heeft in het vierde kwartaal van 2022 25% minder brutowinst gedraaid. Dat maakt moederbedrijf Block van Jack Dorsey bekend.

Via de Cash App kunnen klanten van Block bitcoin kopen en verkopen. Daarmee is het laatste kwartaal van 2022 35 miljoen dollar aan bruto winst gedraaid. De totale verkoop aan bitcoin in dit kwartaal komt neer op 1,83 miljard dollar. Dat is een daling van 7% ten opzichte van kwartaal vier uit 2022.

Het bedrijf wijt de tegenlopende resultaten aan de gedaalde prijs van bitcoin in 2022. Over het hele jaar realiseerde de Cash App, alleen toegankelijk voor Amerikanen, 7,11 miljard dollar aan bitcoininkomsten en daaruit rolt een brutowinst van 156 miljoen dollar. Het is een daling van respectievelijk 29% en 28% op jaarbasis.

Kijken we naar de resultaten van Block als bank, Amerikanen kunnen er ook een bankrekening met dollars openen, dan is de brutowinst met 40% gestegen tot 1,66 miljard dollar ten opzichte van een jaar eerder.

Naast het verkopen, houdt Block ook bitcoin aan als eigen bedrijfsvermogen. Voor het vierde kwartaal moet het bedrijf 9 miljoen dollar aan waardevermindering op de eigen bitcoin in de boeken opnemen. Voor geheel 2022 is er sprake van een boekhoudkundig verlies van 47 miljoen dollar op hun bitcoinstack van 8.027 btc.

Op 31 december 2022 was de reële waarde van onze investering in bitcoin 133 miljoen dollar, nog steeds 30 miljoen dollar hoger dan het initiële investeringsbedrag.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscash app

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...