Bitcoin populairder bij Coinbase; handelsvolume stijgt van 16% naar 35%

De resultaten van het vierde kwartaal van 2022 van Coinbase zijn binnen. De Amerikaanse beursgenoteerde crypto-exchange deelt de cijfers in een aandeelhoudersbrief.

Cijfers Coinbase

De aandelen van het bedrijf kelderden vorig jaar enorm, sinds de algehele cryptomarkt in een depressie terecht kwam. De inkomsten kelderden flink in vergelijking met voorgaande jaren.

Het kwartaalrapport dat bij de SEC is ingediend laat nog wel iets van vooruitgang op korte termijn zien, wat niet te zeggen valt over de langere termijn.

Allereerst: het vierde kwartaal was qua netto omzet hoger dan in het derde kwartaal. In Q4 was dit bijna $605 miljoen, bijna $30 miljoen meer dan in Q3.

Dit getal zijn echter nog altijd ongeveer 75% lager dan de inkomsten van het vierde kwartaal van 2021. Een jaar geleden rapporteerde Coinbase nog een omzet van op de piek $2,5 miljard.

De onderstaande grafiek laat zien hoe de onderdelen die voor de omzet zorgen het afgelopen jaar zijn geëvolueerd. Over het hele jaar 2022 was dit $3,1 miljard ten opzichte van de $7,4 miljard in 2021.

29% van handel op Coinbase in 2022 was met bitcoin

Handelsinkomsten

De totale activa (“assets on platform“) op Coinbase daalden ook, van $278 miljard in 2021 naar $80 miljard in 2022. Zowel bij de particuliere als de institutionele investeerders is de interesse afgenomen.

De omzet die ze haalden uit handelsvolume daalde met 12% op kwartaalbasis. Coinbase verdiende bijvoorbeeld $309 miljoen uit transactiekosten van particuliere traders.

In 2022 verwerkte de beurs in totaal nog een volume van $830 miljard aan trades. Het jaar ervoor was dat nog $1.670 miljard.

Opmerkelijk genoeg nam bitcoinhandel 29% van het totaal op zijn rekening, gevolgd door ethereum met 25%. Exact een jaar geleden was dat voor bitcoin nog maar 16% van het totaal. Wat dat betreft zijn altcoins minder populair geworden, zoals onderstaande tabel laat zien.

29% van handel op Coinbase in 2022 was met bitcoin

De balans van Coinbase is daarentegen wel gezond. Het bedrijf noemt dat het ongeveer $5,5 miljard als kasreserves heeft, waarvan ongeveer 80% aan contanten en cash-equivalenten.

De COIN-aandelen daalde van de all-time high van om en nabij de $333 tot grofweg $33. Momenteel betaal je zo’n $62 voor één aandeel in Coinbase.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase