Bitcoinbedrijf Zebedee koppelt haar app via lightning met rest van de wereld

Bitcoinbedrijf Zebedee gaat haar diensten uitbreiden met de focus op internationale betalingen. Door het lightning netwerk te koppelen aan bestaande betaalapps slaat het dezelfde weg als Strike in.

‘Fiat on lightning rails’

Zebedee staat vooral bekend als een app die zich richtte op de gaming-industrie. Nu gaat het ook snelle, goedkope en veilige mondiale betalingen faciliteren tussen de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de EU, Brazilië en de Filippijnen.

Via de Zebedee-app kunnen gebruikers al bitcoin verdienen door games te spelen of naar podcasts te luisteren. Nu gaat het samenwerken met partners uit de hele wereld die bitcoinbetalingen willen accepteren.

Ze noemen Pouch.ph en Bipa als voorbeelden. Jawel, Pouch is de lightningapp uit de Filipijnen die je regelmatig voorbij zag komen in de documentaire van Bitcoin Focus over Bitcoin Island op Boracay.

Filipino’s die Pouch gebruiken kunnen bitcoin via lightning accepteren om vervolgens een peso-balans aan te houden. Een bitcoinapp in een fiatjasje dus.

Zebedee gaat het makkelijk maken om direct geld naar dit soort apps te sturen. Andre Neves, CTO en mede-oprichter, vertelt:

“Om ervoor te zorgen dat bitcoin zijn plaats inneemt als het oorspronkelijke geld van het internet, wat eigenlijk de belangrijkste vorm van geld voor de moderne tijd betekent, moeten we het zo intuïtief en gebruiksvriendelijk maken voor de gemiddelde persoon, zodat het over “wereldwijd geld” gaat in plaats van over bitcoin.”

Custodial connecties

Eigenlijk is het heel simpel: de custodial app van Zebedee maakt connecties met andere custodial apps vanuit de hele wereld. Denk aan Pouch in de Filipijnen en Bipa in Brazilië. Zo zien de gebruikers geen lightning invoices, maar kunnen ze direct geld sturen naar een contactpersoon zonder verder te hoeven communiceren met de ontvanger.

Het is een trend in lightning-landschap: het door middel van lightning met elkaar connecten van fiatapps. Eerder deed Strike hetzelfde met het Nigeriaanse Bitnob, het Britse CoinCorner en dus Pouch.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightning