Bitcoinbeurs Bybit verlaat ook Canada

Bybit is de volgende cryptobeurs die Canada verlaat. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van Binance, een van haar grootste concurrenten.Op Bybit kun je spot bitcoin kopen, maar ook hefboomproducten met bitcoin als onderlegger.

In een blogpost kondigt de handelsfirma de stap aan.

“Bybit heeft het moeilijke maar noodzakelijke besluit genomen om de beschikbaarheid van onze producten en diensten in Canada te pauzeren. Het is altijd Bybit’s primaire doelstelling geweest om ons bedrijf te exploiteren in overeenstemming met alle relevante regels en voorschriften in Canada.”

Per 31 mei worden er geen nieuwe klanten uit Canada meer aangenomen, per 31 juli stopt de dienstverlening volledig. Het is het gevolg van strengere regels in het Noord-Amerikaanse land. Regelgevende instanties voeren de druk op cryptobeurzen op om zich te registreren bij de Canadian Securities Administrators (CSA). De CSA heeft een deadline van 19 juni 2023 gesteld voor cryptobeurzen om zich te registreren.

Lees meer over:
Canada

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...