Binance verlaat Canada vanwege strikte cryptoregelgeving

Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, heeft aangekondigd dat het stopt met haar diensten in Canada. Dit besluit is een reactie op de nieuwe regelgeving die door de Canadese toezichthouders is uitgevaardigd en die een grote impact heeft op de cryptosector van het land.

De aankondiging op 12 mei via Twitter komt na vergelijkbare stappen van andere, kleinere beurzen die de Canadese markt verlaten hebben door de invoering van nieuwe regels door de Canadese Securities Administrators (CSA). Deze regels vereisen van cryptobeurzen dat ze nieuwe voorafgaande registraties indienen en voldoen aan extra eisen. En dat lukt dus niet.

Binance had naar verluidt een nieuwe preregistratie ingediend, maar gaf in een tweet aan dat de recente richtlijnen met betrekking tot stablecoins en investeerderslimieten het voor hen niet langer haalbaar maken om actief te zijn op de Canadese markt.

De nieuwe CSA-regels verbieden bedrijven "om Canadese klanten cryptocontracten te laten aangaan om enige cryptovaluta te kopen en verkopen die op zichzelf een effect en/of een afgeleide is," en definieert stablecoins als een effect.

De beslissing van Binance volgt op eerdere terugtrekkingen van andere cryptobeurzen uit Canada. OKX verliet de Canadese markt in maart, gevolgd door de gedecentraliseerde beurs dYdX in april en vervolgens blockchain fintech Paxos.

Binance heeft Canadese gebruikers een e-mail gestuurd, waarin wordt uitgelegd hoe zij hun open posities kunnen sluiten vóór 30 september 2023. Vanaf 1 oktober 2023 zullen Canadese klanten alleen nog in liquidatiemodus kunnen opereren, waarschuwt de beurs. Binance voegde toe: "Hoewel we het niet eens zijn met de nieuwe richtlijnen, hopen we te blijven samenwerken met Canadese toezichthouders gericht op een doordacht, alomvattend regelgevend kader."

Niet alle bedrijven stoppen in Canada. Cryptobeurs Kraken heeft de nieuwe preregistratie ingediend in maart en heeft aangegeven zich te blijven inzetten voor de Canadese markt. De CSA heeft op dit moment een lijst van 11 platforms die "Gerechtigd zijn om zaken te doen met Canadezen."

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsCanada

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...