Bitcoiner gekozen als nieuwe burgemeester van New York

Bitcoiner gekozen als nieuwe burgemeester van New York

'Bitcoin burgemeester' Eric Adams wint de verkiezing en wordt de nieuwe burgemeester van de Amerikaanse stad New York. Tijdens zijn campagne beloofde Adams van New York het "centrum voor Bitcoins" te maken.

Hiermee moet New York de concurrentie aangaan met onder andere het Miami van burgemeester Francis Suarez, die met zijn stad al grote stappen in die richting heeft gezet. Gisteren nog kondigde Suarez aan zijn volgende salaris voor 100 procent in bitcoin te willen ontvangen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De grote plannen van Eric Adams

Met Eric Adams als nieuwe burgemeester lijkt New York iemand aan het roer te hebben die technologie op de eerste plaats zet. "We gaan bedrijven naar de stad brengen. We gaan het centrum van de levenswetenschap worden, het centrum voor cybersecurity, het centrum voor zelfrijdende auto's, drones en het centrum voor bitcoins," aldus Adams tijdens zijn campagne de afgelopen maand.

Interessant is dat Adams geen nieuwkomer is als het om Bitcoin gaat. Tijdens een evenement in 2015 noemde hij Bitcoin al eens "disruptieve technologie."

Destijds wilde hij Bitcoin, Airbnb en verkooppunten voor marihuana naar Brooklyn halen.

Kortom, met Adams heeft New York er een vooruitstrevende burgemeester bij die niet bang is om nieuwe technologie te omarmen. Het is alleen wel de vraag in hoeverre New York in staat is te concurreren met bijvoorbeeld Miami dat op veel van deze punten al een stuk verder is dan New York. Zeker wat Bitcoin betreft.

De speltheorie van bitcoin speelt zich voor onze ogen af

Al met al lijken steeds meer politici zich te realiseren dat bitcoin tegenhouden niet de juiste strategie is. Als het netwerk blijft doorgroeien op het tempo waarin het dat de afgelopen jaren heeft gedaan, dan kun je maar beter een warm vestigingsklimaat voor Bitcoin hebben.

De industrie levert steeds meer geld op en als er iets is wat overheden op dit moment kunnen gebruiken is het meer geld. De beslissing van China om bitcoin te verbieden kan weleens de grootste geopolitieke blunder van deze eeuw worden.

Als bitcoin het groeitempo van de afgelopen twaalf jaar weet vast te houden is het meedoen of opgegeten worden. Het mooie is dat staten en bedrijven die bitcoin het eerste omarmen daar het meeste voor beloond worden.

Die speltheorie zorgt ervoor dat veel bedrijven en landen nu waarschijnlijk de druk voelen om iets met bitcoin te doen. Die druk alleen al kan ervoor zorgen dat er straks een ware run op bitcoin ontstaat vanuit dit niveau van de samenleving. Een scenario waar wij natuurlijk geen nee tegen zeggen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties