Grootste bank van Australië gaat bitcoin integreren in app

De grootste bank van Australië gaat naar verluidt aan de slag met bitcoin (BTC). Commonwealth Bank wil cryptocurrency’s integreren in hun online omgeving.

Volgens Australian Financial Review gaat de bank een aantal diensten aanbieden. Te beginnen met het kopen en vasthouden van bitcoin en andere ‘digitale assets’. Vanaf volgend jaar moeten klanten van Commonwealth Bank bitcoin kunnen kopen en opslaan bij de bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klanten moeten in hun app simpelweg een knopje hebben om bitcoin te kopen. Het lijkt er niet op dat die bitcoin ook direct kan worden opgenomen, de dienst lijkt zich te richten op mensen die wel blootstelling willen aan bitcoin maar het niet zelf willen opslaan.

De Commonwealth Bank bestaat al sinds 1911 en is dus een relatief oude organisatie. Niet voor niets gaan ze met andere partijen in zee om deze dienst van de grond te krijgen.

De bank informeerde bij Gemini over hun diensten als custodian. Chainalysis is benaderd om de geldstromen te analyseren om ongewenste klanten buiten de deur te houden.

Banken

Commerciële banken wereldwijd zien steeds meer de waarde van bitcoin in. En die waarde zit voor hen niet in de ideologie achter bitcoin of het protocol, het is simpelweg een manier voor banken om meer geld te verdienen.

Dagelijks wordt er voor miljarden dollars aan handel gedreven op verschillende beurzen wereldwijd. Banken willen daar ook van mee profiteren. Zij zien cryptobeurzen gigantische omzetten draaien. Daar wil je als bank normaal gesproken van meeprofiteren.

Niet elke commerciële bank gaat iets met bitcoin doen. Wel is er een duidelijke trend zichtbaar: steeds meer banken wagen een poging om ook een plekje te veroveren in deze nieuwe financiële wereld.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...