Bitcoiners grappen om Joe Biden vanwege laserogen

Is president Joe Biden een bitcoiner? Het lijkt allerminst het geval te zijn, maar een korte video op X zet te denken.

Biden's Dark Roast

De president van de Verenigde Staten zegt in een korte video: "I like my coffee dark", terwijl hij een kopje koffie laat zien met het jaartal 2024 erop. Op zich niets bijzonders, behalve dat het bedrukt is met een foto van hemzelf, met ... laserogen.

Uiteraard heeft dit niets met bitcoin te maken, wat de crypto-community er niet van weerhoudt om er een grapje over te maken.

In 2021 veranderden een heleboel bitcoin enthousiastelingen hun profielfoto's op Twitter naar eentje met "laserogen". De meme was: #LaserEyesTill100k, ofwel: deze laserogen zouden pas weer weg gaan als de koers de $100.000 zou bereiken.

Dit is nog altijd niet gebeurd, maar toch (en misschien juist wel daardoor) is de meme nog steeds in leven. De president van El Salvador, Nayib Bukele, en Michael Saylor van MicroStrategy deden bijvoorbeeld rustig mee met de grap, net als een senator uit Mexico en vele andere prominente namen.

De laserogen zijn een onderdeel van een soort van “maximalisme”, waarin men uitstraalt een groot vertrouwen te hebben in bitcoin, en niets anders dan bitcoin.

Je snapt hem al; dit is absoluut niet de bedoeling van Joe Biden. Hij heeft gewoon een leuk plaatje op zijn koffiemok laten bedrukken. Je kunt de Dark Roast Mug trouwens wel bestellen op zijn webshop.

(De regering van) Biden heeft nooit publieke steun voor bitcoin uitgesproken en is daarentegen vooral bezig geweest met nieuwe regels omtrent belastingen en het navolgen van de regels omtrent de uitgifte van (ongeregistreerde) effecten.

Enkele concurrenten voor de presidentsverkiezingen van 2024, zoals Robert F. Kennedy Jr. en Ron DeSantis, staan erom bekend om dat ze fan zijn van bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...