‘Bitcoinkoning’ Marius Jansen helpt lokale voetbalclub Stadskanaal met ‘royale gift’

Stadskanaal, een dorp in Groningen, weet sinds kort ook wat Bitcoin is. De lokale voetbalclub SC Stadskanaal heeft namelijk een flinke donatie gekregen van Marius Jansen, de medeoprichter van derivatenbeurs Deribit. Naar verluidt gaat om 'meer dan een ton' dat de vereniging de komende jaren mag inzetten om haar 'masterplan' te realiseren.

Broers Jansen

RTV Noord beschrijft de mooie daad van de Bitcoiner. De voetbalclub kreeg het heugelijke nieuws afgelopen dinsdag te horen in een digitale ledenvergadering. ‘We zijn er zelf ook nog beduusd van’, zegt bestuurslid commerciële zaken René Becker.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Jansen wil wat terugdoen voor de streek en de club waar hij fijne herinneringen aan heeft. Hij speelde twintig jaar geleden nog in het Blauw-Wit. In een livestream verteelt meer over deze liefdadigheid (rond minuut 40):

"Stadskanaal is iets belangrijks voor mij en sportclub Stadskanaal ook. Dit moet gewoon gedragen worden door de leden hier. Ik ga niet het bestuur in, maar ik vind het leuk om betrokken te blijven."

Deribit

Marius startte samen met broer John Jansen de beurs Deribit, bekend vanwege de optiehandel die hier plaatsvindt. Het leverde hem de naam 'Bitcoinkoning' op. Marius is onlangs terug gestapt van het bedrijf toen duidelijk werd dat ze niet meer vanuit Nederland zouden opereren.

Broer John is nog wél werkzaam voor Deribit, de grootste optiebeurs ter wereld. In onze Hup Bitcoin podcast vertelde Marius al eens over zijn naderend einde bij de exchange. Door strenge regelgeving vanuit De Nederlandsche Bank (DNB) voelde de beurs zich genoodzaakt om het ondernemersklimaat in Nederland achter zich te laten en te verhuizen naar Panama. Daarmee was het voor Marius ook genoeg geweest, hij bleef in Nederland.

Het Nederlandse bedrijf werd in 2016 opgericht en is in nog geen vijf jaar uitgegroeid tot een wereldspeler. Ze waren namelijk de eerste partij die op een professionele manier bitcoin opties in de markt zette. Daarmee waren ze de grote namen zoals OKEx, CME en Bakkt voor.

Masterplan

Jansen wil dat zijn geld vooral naar de jeugd gaat. SC Stadskanaal heeft samen met de ondernemer een ‘masterplan’ opgesteld waarin het oprichten van een jeugdraad, capaciteitsuitbreiding van de velden en het verduurzamen van de accommodatie staan. Het masterplan moet binnen drie jaar gerealiseerd worden.

Er zijn dus wel enkele voorwaarden gesteld. Zo mag het geld ook niet geïnvesteerd worden in de selectie. "Daar zijn wij ook fel op tegen. Wij willen het hier doen met eigen jeugd." Er zijn al ideeën genoeg voor het geld. SC Stadskanaal wil veel van haar toekomstplannen in een kort tijdsbestek realiseren.

‘We hadden in juni 2019 een plan opgesteld. We willen graag een extra kunstgrasveld, een pannakooi, we willen ons sportpark verduurzamen en er is een wens voor een beachsoccerveld. We dachten dat we daar meer dan twintig jaar over zouden doen, zo veel geld zou ons dat kosten, maar met deze royale schenking kunnen we het in drie jaar realiseren."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Deribit