Bitdeer introduceert energie-efficiënte Bitcoin-miningchip

2800 totale weergaven

Bitdeer heeft de SEAL04-chip onthuld, ontworpen om de efficiëntie van Bitcoin mining te verbeteren, het stroomverbruik te verminderen en de kosten te verlagen.

Bitdeer onthult SEAL04 Chip

Het Amerikaanse Bitcoin-miningbedrijf Bitdeer heeft de SEAL04-chip geïntroduceerd, die de miners voor cryptocurrency’s ingrijpend zal veranderen. Deze geavanceerde chip maakt deel uit van de nieuwe Sealminer-installatie van Bitdeer, die in het tweede kwartaal van 2025 wordt uitgebracht.

De SEAL04-chip streeft naar een indrukwekkende energie-efficiëntie van slechts 5 joules per terahash (J/TH), aanzienlijk lager dan het industriegemiddelde van 29 J/TH.

Geavanceerde technologie

De SEAL04 chip zal de Sealminer machine van de vierde generatie aandrijven, die naar verwachting vanaf het vierde kwartaal van 2025 in serie geproduceerd en geleverd zal worden. Door het stroomverbruik te optimaliseren tot tussen de 5,5 en 6 J/TH, zal de SEAL04 chip Bitcoin-miners helpen hun operationele kosten te verlagen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Deze innovatie betekent een aanzienlijke technologische vooruitgang en biedt verbeterde miner prestaties bij een minimaal stroomverbruik.

Transparantie en prestaties verhogen

De technologische roadmap van Bitdeer is gericht op het vergroten van de transparantie in mining en het beheren van de verwachtingen van miners voor technologische vooruitgang en levering van apparatuur. De roadmap biedt ook gegevensanalyses over machinecapaciteiten, voorraden en aankoopgedrag, zodat ze efficiënt en goed geïnformeerd blijven.

Recente ontwikkelingen in chiptechnologie

De SEAL04 chip volgt op het initiële succes van de SEAL01 chip, een 4-nanometer Bitcoin mining chip met een energie-efficiëntie van 18,1 J/TH. In maart kondigde Bitdeer de succesvolle eerste tests aan van de SEAL01 chip, die werd gebruikt in zijn Sealminer A1 mining-installatie.

De SEAL01-chip is ontworpen met behulp van geavanceerde halfgeleiderproductietechnologie en laat zien dat Bitdeer zich inzet om de grenzen van mining-efficientie te verleggen.

Strategische overnames en invloed op de industrie

In een strategische zet om haar capaciteiten te vergroten, heeft Bitdeer onlangs ASIC-chipontwerper Desiweminer overgenomen in een all-stock deal ter waarde van $140 miljoen. De overname integreert de geavanceerde chipontwerpen van Desiweminer in het productassortiment van Bitdeer, waardoor de positie van Bitdeer als leider in de Bitcoin mining verder verstevigd wordt.

Het Desiweminer-team zal zich aansluiten bij het ASIC-ontwerpteam van Bitdeer in Singapore, waardoor de SEALMINER-serie van Bitdeer sneller op de markt kan worden gebracht.

Vooruitblik

De voortdurende innovatie en strategische overnames van Bitdeer benadrukken de toewijding aan het bevorderen. Met de introductie van de SEAL04-chip en de integratie van de technologie van Desiweminer is Bitdeer klaar om het voortouw te nemen in het creëren van duurzamere en efficiëntere mining oplossingen.

Deze toewijding aan innovatie en efficiëntie zal zowel de cryptocurrency mining sector als het bredere milieu ten goede komen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....