Bitfarms benoemt Ben Gagnon als nieuwe CEO

2284 totale weergaven

 

Bitfarms heeft Ben Gagnon aangesteld als nieuwe CEO, terwijl het bedrijf geconfronteerd wordt met een escalerend zakelijk geschil met Riot Platforms, dat een campagne is gestart om de raad van bestuur van Bitfarms opnieuw samen te stellen.

Corporate strijd intensiveert

Bitcoin mining bedrijf Bitfarms heeft Ben Gagnon aangesteld als nieuwe CEO, met onmiddellijke ingang. Gagnon, die sinds 2019 bij Bitfarms werkt, was eerder Chief Mining Officer. Deze verandering in leiderschap komt op een kritiek moment nu ze nog steeds te maken heeft met een zakelijk geschil met Riot Platforms.

Campagne van Riot Platforms

Op dezelfde dag als de benoeming van Gagnon lanceerde Riot Platforms een nieuwe campagnewebsite in verband met zijn oproep voor een speciale vergadering van Bitfarms-aandeelhouders.

Riot wil de raad van bestuur van Bitfarms opnieuw samenstellen door drie nieuwe kandidaten voor te dragen en twee bestaande bestuurders te verwijderen, die ze de schuld geven van bestuursproblemen.

Eerdere pogingen en aanhoudende spanningen

Eind mei stelde Riot Platforms voor om Bitfarms over te nemen tegen een aanzienlijke premie ten opzichte van de huidige marktprijs, een voorstel dat uiteindelijk werd afgewezen door het bestuur van Bitfarms.

Hierna verhoogde Riot zijn belang in Bitfarms naar 14,9%. Als reactie hierop implementeerde Bitfarms een verdedigingsstrategie met een “gifpil” om de invloed van Riot te beperken.

Nieuwe CEO

De promotie van Ben Gagnon tot CEO betekent een belangrijke verschuiving in het leiderschap. Gagnon, die begon als directeur bedrijfsontwikkeling, heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei en strategische planning van het bedrijf.

Zijn uitgebreide ervaring in de bitcoin mining sector zal Bitfarms naar verwachting door deze tumultueuze periode loodsen.

Impact op aandelen en toekomstige ontwikkelingen

Beide bedrijven staan genoteerd aan de Nasdaq. Op het moment van schrijven noteren Bitfarms-aandelen $2,68, terwijl Riot-aandelen $9,43 noteren. Het aanhoudende geschil en de veranderingen in het leiderschap zullen waarschijnlijk invloed hebben op de marktperceptie en de toekomstige prestaties van beide bedrijven.

Bedrijfsreactie

De twee bedrijven hebben nog niet gereageerd op verzoeken om commentaar op de recente ontwikkelingen. De zich ontvouwende situatie suggereert een langdurige strijd om de controle, met mogelijke gevolgen voor de bredere bitcoin mining industrie.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....