Bitfarms kocht 1.000 bitcoin in eerste week van 2022

Het Canadese bitcoinbedrijf Bitfarms voor $43 miljoen aan bitcoin gekocht. Volgens de miners is de dip van bitcoin vanaf de start van dit jaar een ultieme kans. Zij zagen dat als een mooie kans om wat extra BTC te kopen. Dat meldt zakenblad Forbes.

Bitfarms kocht in de eerste week van 2022 in totaal 1.000 bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitfarms

In een persbericht maakt Bitfarms hun aankoop bekend. Directeur Emiliano Grodzki: ”Met de dip in bitcoin hebben we de kans gegrepen om cash naar BTC te verplaatsen.”

De tactiek is volgens Grodzki helder: zijn bedrijf wil zo goedkoop en snel mogelijk zoveel mogelijk bitcoin vergaren. Daar hoort het minen bij, maar dus ook het opkopen van extra bitcoin als de kans zich voordoet. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar toch is dit het heldere plan van het bedrijf in Canada.

Bitfarms heeft nu meer dan 4.300 BTC in bezit. Dat is meer waard dan de vorige jaaromzet (van september 2020 t/m september 2021), die lag rond de $121 miljoen.

Bitcoin kopen

Bitcoin miners zijn tegenwoordig een partij die niet alleen de nieuwe beschikbare bitcoin probeert te ‘winnen’. Op andere manieren proberen zij ook dollars te verdienen (of te lenen bij investeerders) om meer bitcoin te kopen. De meeste miners kochten de afgelopen meer bitcoin dan dat zij verkochten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...