bitFlyer neemt FTX Japan over en kijkt uit naar uitbreiding in cryptocustody en ETF’s

1175 totale weergaven
solana etf

bitFlyer Holdings Inc. heeft met succes FTX Japan overgenomen, waarmee het bedrijf zijn cryptobewaardingsdiensten aanzienlijk uitbreidt en zich richt op de opkomende crypto-ETF-markt.

bitFlyer breidt uit door overname FTX Japan

bitFlyer Holdings Inc., een van de toonaangevende cryptocurrency beurzen in Japan, heeft de overname aangekondigd van FTX Japan, voorheen onder FTX Japan Holdings. De overname, bevestigd op 26 juli 2024, maakt FTX Japan een volledige dochteronderneming van bitFlyer. De rebranding onder de paraplu van bitFlyer zal voltooid zijn op 26 augustus 2024.

Verbetering van cryptocustodiensten

Met de overname wil bitFlyer zijn cryptobewaardingsservices verbeteren, gericht op institutionele beleggers. De focus van het bedrijf ligt op het bieden van geavanceerde beveiligingsmaatregelen en uitgebreide vermogensbeheeroplossingen.

Een officiële verklaring benadrukte bitFlyer’s toewijding aan het beschermen van digitale activa met state-of-the-art beveiligingstechnologieën, waaronder een eigen wallet-oplossing die is ontworpen om institutionele investeringen te ondersteunen.

De Crypto ETF markt verkennen

De strategische uitbreiding van bitFlyer omvat plannen om de markt van exchange-traded funds (ETF’s) voor cryptocurrency te betreden. Het bedrijf bereidt zich voor om crypto spot ETF-diensten aan te bieden, in afwachting van de oprichting van een geschikt juridisch en fiscaal kader in Japan.

Deze stap is geïnspireerd door de goedkeuring door de U.S. Securities and Exchange Commission van 11 Bitcoin spot ETF’s in januari 2024, wat de interesse van institutionele beleggers in vergelijkbare producten in Japan heeft aangewakkerd.

Toekomstige richtingen en gevolgen voor de markt

De overname van FTX Japan volgt op de faillissementsaanvraag onder Chapter 11 in de VS en de daaropvolgende goedkeuring van de verkoop door de Amerikaanse faillissementsrechtbank voor het District of Delaware. Voor bitFlyer is deze overname een strategische zet om zijn activiteiten in Japan te stabiliseren en uit te breiden, een markt met een aanzienlijk groeipotentieel.

Een nieuw tijdperk voor bitFlyer en de Japanse cryptomarkt

De integratie van de activa en activiteiten van FTX Japan onder bitFlyer zal de marktpositie van het bedrijf versterken. Terwijl bitFlyer probeert zijn noodzakelijke licenties te behouden en zijn groei voort te zetten, signaleert de overname ook een bredere trend van consolidatie en uitbreiding binnen de cryptocurrency sector in Japan.

De intrede van het bedrijf in crypto-ETF’s en verbeterde custody-diensten weerspiegelt een groeiende vraag van institutionele beleggers naar veilige en compliant toegangspunten tot de markt voor digitale activa.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....