BitGo sluit miljoenendeal met Amerikaanse overheid voor veiling bitcoin

BitGo heeft een deal gesloten met de Amerikaanse Marshals Service (USMS). De deal van $4,5 miljoen gaat over de opslag van in beslag genomen bitcoin. Dat maakte de overheidsdienst woensdag bekend op haar website.

Custodial voor de overheid

De federale wethandhaver was al een jaar op zoek naar hulp bij het de bewaring van cryptovaluta. Ze zochten een 'full-service partner' die toezicht kan houden op alles dat met de cryptocyrrency's te maken heeft. Van beheer van de private keys tot de boekhouding.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

BitGo heeft een award gekregen voor het werk dat ze gaan doen. Op de website staan weinig details over de deal. Het is niet duidelijk voor welke termijn de overheid gaat samenwerken met BitGo. Het bedrijf geen commentaar gegeven aan CoinDesk, en ook USMS liet niet van zich horen.

Wat kan BitGo verwachten? Een blik in het verleden vertelt iets meer over de zaken die de USMS tegenkomt. Ze hebben tientallen miljoenen dollars aan cryptovaluta in beslag genomen. Vaak zit er een luchtje aan deze bitcoin, wat het onaantrekkelijk maakt om over te kopen. Tegelijk is de USMS geen specialist op het gebied van de opslag van cryptovaluta, dus daar mag BitGo zich mee bezighouden.

Doorgaans wordt de 'buit' van de Marshall Service in een veiling te koop gezet. Ze zijn via een strafrechtelijke procedure in beslag genomen.

In beslag genomen BTC

BitGo krijgt de coins dus direct uit handen van het ministerie van Justitie. De politie kan een verbeurdverklaring eisen via de rechtbank. Een groot deel van de cryptovaluta komt in de beheer van de USMS. Naar verluidt zijn er tussen 2017 en 2020 gemiddeld 62.000 bitcoin in beslag genomen.

USMS betaalt BitGo om zich te ontfermen over de bitcoin, litecoin, ethereum en andere cryptovaluta. Naar verluidt gaat het om $50 miljoen per jaar die wordt doorgesluisd naar het Amerikaanse bedrijf.

Het is niet nieuw dat deze 'vieze' bitcoin verkocht worden op de markt. Investeerder Tim Draper deed het in 2014 al. Hij kocht 30.000 bitcoin over van de FBI, coins die afkomstig waren van de Silk Road-website.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over: