Franse overheid doet $34,5 miljoen aan Bitcoin in verkoop met veiling

De Franse regering gaat $34,5 miljoen aan bitcoin (BTC) veilen. De cryptomunten zijn in beslag is genomen bij hackers van GateHub. Het is echter nog niet duidelijk voor wie de opbrengst wordt: de regering of toch de hackers?

Veiling in Frankrijk

Volgens een recent rapport van Cyberguerre vindt de veiling plaats namens de Agency for the Management and Recovery of Seized and Confiscated Assets (AGRASC), via het veilinghuis Kapandji Morhange in Parijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bijna alle bitcoin die voor de veiling worden aangeboden, namelijk 610 van de 611, zijn in beslag genomen tijdens het onderzoek naar de hack van GateHub.

Het platform werd in juni 2019 gehackt, wat resulteerde in het verlies van 23 miljoen XRP. Op dat moment had het de waarde van $9,2 miljoen. Later dat jaar werd de wallet provider opnieuw getroffen door een aanval, waarbij de persoonlijke data van 1,4 miljoen gebruikers werden aangetast.

Aangezien het gerechtelijk onderzoek naar de hack nog loopt, blijven de in beslag genomen bitcoin juridisch gezien eigendom van de verdachten in de zaak. Dat betekent dat als Gabriel KAB en Nassim B worden vrijgesproken van de aanklacht, ze alle opbrengsten van de veiling van de Franse regering zullen ontvangen. Als ze schuldig worden bevonden, gaat de opbrengst van de verkoop naar de Franse overheid.

De veiling zal op 17 maart van start gaan en het totaalbedrag is in allerlei kleine beetjes opgedeeld.

Franse overheid doet $34,5 miljoen aan Bitcoin in verkoop met veiling

Andere veilingen

Het is lang niet de eerste veiling van een overheid die de bitcoin moet of wil verkopen. Vorige week gebeurde er in Amerika nagenoeg hetzelfde. De federale functionarissen deden namelijk 0,7501 BTC in de verkoop. Met de huidige marktprijs komt dat neer op iets meer dan $40.000.

Eind november deed de overheid van Noord-Ierland hetzelfde. Destijds ging het echter over een veel groter bedrag van 47,79 bitcoin. Met de marktprijs van dat moment ging het om ruim 650.000 dollar.

Daarnaast heeft de Amerikaanse overheid de afgelopen zes jaar maar liefst 185.000 Bitcoin verkocht tijdens diverse veilingen door de United States Marshals Service. Multimiljardair Tim Draper kocht tijdens van deze veilingen meer dan 30.000 BTC op.

Vorige maand maakte de Roemeense overheid bekend dat het een onbekende hoeveelheid aan geconfisqueerde BTC ging veilen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in ons Telegram chat!

Lees meer over:
Frankrijk