Bithumb verbiedt werknemers om op eigen platform in Bitcoin te handelen

De Zuid-Koreaanse cryptobeurs Bithumb verbiedt werknemers om zelf op de beurs te handelen.

‘Insider trading’

De exchange onderneemt deze stappen omdat ze daarmee willen voorkomen dat er aan insider trading zou kunnen worden gedaan. Bithumb zal naar verluidt controles gaan doen om te kijken of de werknemers zich aan deze nieuw regels houden. Dit doen ze (naar eigen zeggen) door ‘continue monitoring, audits en interne rapportages.’

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerder hadden ze al een inperking opgelegd waardoor de werknemers níet in altcoins mochten handelen die minder dan 3 dagen op de beurs stonden (en dus pas net gelist waren). Nu trekken ze de lijn iets strenger: geen enkele vorm van trading is toegestaan.

Tijdens een vergadering van vorige maand, maakte de Financial Services Commission van Zuid-Korea ook al bekend dat de cryptobeurzen van het land geen cross-trading mogen faciliteren. Dit is een techniek waarbij ze activa kopen én verkopen zonder dat ze de transactie registreren. Hiermee moet prijsmanipulatie worden voorkomen.

De bitcoin bedrijven waren niet blij met deze nieuwe voorgestelde regel, omdat ze meer geld kwijt zouden zijn aan het opzetten van afzonderlijke bedrijven, om via die instanties het cross-trading te kunnen voorzetten.

Zuid-Koreaanse regelgeving

De regels in Zuid-Korea worden flink aangescherpt. Een van de redenen hiervoor, is dat de commissie wil dat er niet zomaar geprofiteerd kan worden van de zogenoemde Kimchi-premium.

Dit is een fenomeen dat zich op de Koreaanse beurzen voordoet, waarbij de prijs hoger ligt dan op de internationale markt. Je zou hier met arbitragehandel flinke winst kunnen maken.

De financiële instellingen in het land moeten nu verdachte transacties melden bij de Financial Intelligence Unit. Sinds maart dit jaar moeten de bedrijven ook boetes van $52.000 per overtreding betalen, als ze deze transacties níet melden, of überhaupt geen gegevens over transacties van klanten bijhouden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Korea