Extra regels Zuid-Korea voor Bitcoin bedrijven: boetes en gevangenisstraffen

Volgens de JoongAng Daily, een lokale nieuwspublicatie van Zuid-Korea, is de regelgeving voor Bitcoin en andere cryptocurrency's aangescherpt. Het gaat om nieuwe wetten over financiële rapportage voor bedrijven die betrokken zijn bij de industrie. Naar verluidt worden de regels op 25 maart geïntroduceerd.

Bitcoin in Zuid-Korea

De wijziging van de regelgeving voor financiële rapportage zorgt voor veel extra werk voor de bitcoin bedrijven. Ze moeten nu de gegevens van hun transacties moeten indienen bij de Financial Intelligence Unit van het land. Dit is de waakhond tegen het witwassen van geld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De startups hebben zes maanden de tijd om aan de nieuwe regelgeving te voldoen. Slagen ze hier niet in, of kiezen ze er bewust voor om de nieuwe regels niet na te leven? Dan riskeren ze een boete van maximaal $44.000, of zelfs een gevangenisstraf van vijf jaar voor de hoofdrolspelers.

De nieuwe voorschriften volgen op een reeks andere richtlijnen en nieuwe wetten die aan de 'digitale serviceproviders' zijn opgelegd. De Zuid-Koreaanse toezichthouder, de Financial Services Commission (FCC), draait de duimschroeven van de cryptomarkt nog iets strenger aan. Beurzen, wallet providers en alle andere cryptobedrijven moeten verdachte transacties markeren en identificatieprotocollen doorlopen.

De interesse in Bitcoin vanuit het land is immens. Volgens een bron van Documenting Bitcoin was het handelsvolume op de cryptobeurzen hoger dan op de aandelenbeurs.

Extra regelgeving

Zuid-Korea laat zien dat ze de boel stevig willen aanpakken. Eerder deze week meldde de nationale belastingdienst van het land dat het meer dan 2.400 personen had geïdentificeerd die belasting zouden hebben ontdoken met cryptocurrency's.

Deze nieuwe belastingregel van het land gaat van kracht in januari 2022. Men moet 20% belasting afdragen op de winst die men maakt met bitcoin en andere cryptocurrency's. De vermogenswinstbelasting wordt geheven op winsten boven de $2.300.

Tijdens een event van enkele maanden geleden, zeiden vertegenwoordigers van Koreaanse banken dat ze enthousiast waren over de nieuwe regelgeving. Voor hen was dit een manier om mee te doen in de wereld van decentralized finance (DeFi) en ook kunnen ze daardoor hun eigen financiële producten aanbieden. Ook aan custody-diensten werkt men in het Aziatische land erg hard. De KB Kookmin Bank is al lang geleden begonnen aan het bouwen van deze bewaarservices.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Zuid-Korea