'Bitmain gaat nieuwe Bitcoin mining rig presenteren, 36% efficiënter dan beste miner'

'Bitmain gaat nieuwe Bitcoin mining rig presenteren, 36% efficiënter dan beste miner'

Bitmain komt naar verluidt met een nieuwe en betere Bitcoin mining rig. Dat heeft een bron verklaard aan The Block.

De bitcoin prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuwe Bitcoin miner

Het Chinese bedrijf is bekend vanwege haar Antminer-serie. De S19 en de S19Pro zijn twee van de beste mining rigs die er momenteel bestaan.

Ze leveren de meeste rekenkracht op ten opzichte van de elektriciteit die het slurpt. Het bedrijf concurreert met de tevens Chinese fabrikant MicroBT om de beste miners van de hele wereld.

Nu komt er dus een nieuw product op de markt, zo vertelt Colin Wu. Hij was voorheen communicatiemanager bij Bitmain en is nu het gezicht van media-outlet Wu Blockchain. Hij tweet over de nieuwe rig, genaamd S19XP.

De miner gebruikt de nieuwste 5 nanometer (5nm) chiptechnologie. Die zijn sneller en effectiever dan de huidige chips die in de rigs wordt gebruikt, en het verbruikt daarnaast ook minder energie.

Het heeft een rekenkracht van 150 terahashes per seconde (TH/s) met een energieverbruik van 3,1 kilowattuur (kWh).

Ter referentie: de S19 Pro is goed voor 110 TH/s. Deze rig gebruikt 7nm chips en gebruikt ook ongeveer 3,1 kWh. De nieuwe S19XP is dus naar verluidt 36% efficiënter.

Wedloop gaat door

Naar verluidt gaat Bitmain deze nieuwe rig later deze week op de miningconferentie in Dubai officieel aankondigen.

Het bedrijf is naar verluidt eerder dit jaar begonnen met het bestellen van 5nm-chips bij Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

De 'wapenwedloop' onder mining farms staat al lange tijd op hoogspanning. Bitmain kon eerder dit jaar niet voldoen aan de aanvragen en zette zelfs een groot aantal bestellingen stop. Ze anticipeerden daarmee ook op tweedehands rigs die op de markt zouden (kunnen) komen door het Chinese verbod.

Tegelijkertijd zorgt de stijgende Bitcoin prijs ervoor dat miners kunnen blijven investeren in nieuwe faciliteiten en apparatuur. Dit houdt de markt enorm competitief.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining miner Bitmain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties