Bitmain komt met Antminer S21-serie, miner van $7.000 die 250 TH/s levert

Bitcoin miner fabrikant Bitmain kondigt het begin van een nieuwe serie aan ASIC’s aan. Na enkele jaren met veel verschillende miners uit de S19-serie, is het nu (eindelijk) tijd voor de S21-serie. Deze bestaat vooralsnog uit de Antminer S21 en de S21 Pro.

Nieuwe Antminer

In het persbericht zelf staat vrij weinig informatie, behalve dat het om een miner gaat met 1x joule per terahashes. Daarmee verwijzen ze naar de efficiëntie van de miner. Naar eigen zeggen zal er meer duidelijk worden op de ‘World Digital Mining Summit 2023’ die in september zal plaatsvinden in Hong Kong.

Bitmain kondigt S21-serie aan, nieuwe bitcoin mining rig van 250 TH/s

Intussen heeft de bitcoin community wel twee pagina’s gevonden op de webshop van Bitmain met meer informatie. De S21 miner kost $5.800 en kan pas vanaf maart 2024 worden verscheept. De specs zijn geschat op 210 TH/s tegenover 3150 watt.

Het gebruikt 5 nanometer-chips en weegt in totaal 16 kilogram. Deze miner is naar verluidt 40% efficiënter dan de S19-serie. Naast de eerder genoemde S21 is er ook de S21 Pro, goed voor 250 TH/s tegenover een prijs van $7.000.

De serie bestaat vooralsnog uit deze twee rigs, beide “gewoon” luchtgekoeld end dus níet met immersie- of waterkoeling. Het zijn niet de ‘snelste’ miners van allemaal. De watergekoelde Antminer S19 XP Hydro is goed voor 255 TH/s, maar dus minder efficiënt.

Na jaren gesteggel tussen de twee eigenaars Jihan Wu en Micree Zhan, die het bedrijf in 2013 oprichtten, lijkt het lek weer boven te zijn. Bitmain is nog altijd de grootste mining fabrikant van de wereld. Het laat de grootste concurrent MicroBT en enkele andere namen achter zich.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitmain