Bitmain kondigt nieuwe bitcoin miner aan van 255 TH/s

Bitmain, een van de bekendste miner-fabrikanten, heeft de specificaties van een nieuwe rig onthuld. Het schijnt te gaan om een ASIC die 255 terahash per seconde (TH/s) kan leveren.

Nieuwe miner

Het nieuwste model heet de Antminer S19 XP Hyd. Zoals de naam doet vermoeden is het een mining rig die gekoeld wordt met vloeistof. De eerste beelden van de miner circuleren al op het internet, nadat Bitmain de rig in Chengdu tentoonstelde op een conferentie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitmain is al jaren marktleider op het gebied van mining rigs. De Antminer-serie is erg populair. Met de huidige bitcoinprijs zijn oude S9's (uit 2016) zelfs nog winstgevend. Om het nog maar niet te hebben over de erg populaire S19's en S19 Pro.

Daar komt nu dus nóg een variant op: de S19 XP, gekoeld met water. Deze miner is nog krachtiger (en efficiënter) dan de eerder gelanceerde rigs. Hiermee moeten miningfarms nóg meer winst kunnen maken per Joule aan energie die erin gestopt wordt.

Bitmain kondigt nieuwe bitcoin miner aan van 255 TH/s

Gekoeld door water

Naar eigen zeggen kunnen miners met hydrokoeling het best geplaatst worden in aangepaste containers die Bitmain ook verkoopt. Voor $110.000 kun je een Antspace HK3 aanschaffen, waar zon 210 rigs in passen met een vermogen van 1 MW.

Naar verluidt komt het product pas mei 2022 op de markt. De apparaten worden daarna pas tussen januari en maart 2023 geleverd. Elke unit gebruikt 5.304 watt en kost $19.890.

Lange tijd leek het erop dat de ontwikkeling van ASIC's de piek had bereikt. Toch komen er nóg weer snellere rigs op de markt.

Eerder dit jaar maakte chipgigant Intel de details bekend over hun eerste machine. Naar verluidt werken ook Block en Blockstream momenteel aan eigen apparatuur.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitmainminer