Bitpanda gaat samenwerken met 96-jaar oude Oostenrijkse bank voor bitcoin handel

De Oostenrijkse bank Raiffeisenlandesbank uit Niederösterreich-Wien gaat cryptovaluta aanbieden aan haar klanten. De 96-jaar oude financiële instelling wekrt samen met Bitpanda om als een van de eerste grote Europese-banken op dit niveau bitcoinhandel bezig te gaan.

Bitcoinhandel

Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien is een Oostenrijkse bank die actief is in de regio’s Neder-Oostenrijk en Wenen. Het maakt deel uit van de grotere groep Raiffeisen Bank International (RBI), een van de grootste bankgroepen in Centraal- en Oost-Europa.

Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien biedt haar klanten een scala aan financiële diensten aan, waaronder spaar- en betaalrekeningen, leningen, hypotheken en beleggingsproducten. Nu komt daar ook digitale activa bij door de samenwerking.

Bitpanda is een cryptobeurs- en broker uit in Wenen. Het werd opgericht in 2014 en is sindsdien uitgegroeid tot meer dan 4 miljoen gebruikers. Met Bitpanda kunnen klanten cryptocurrency’s, waaronder uiteraard bitcoin, kopen en verkopen.

Sinds vier maanden heeft BitPanda het met Lukas Enzersdorfer-Konrad een nieuwe CEO. Leuk detail: hij was voorheen werkzaam bij de bank.

Naast het kopen en verkopen van cryptovaluta, kun je er ook terecht voor een walletdienst, betaalkaarten en spaarplannen.

Bitpanda biedt haar expertise aan de Weense bank via hun Investment-as-a-Service (IaaS) software. Michael Höllerer, directeur van Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien vertelt:

“Het doel van Bitpanda is om een innovatief, veilig facet toe te voegen aan ons productassortiment en om alle klanten in staat te stellen gemakkelijk vermogen op te bouwen.”

Het plan is mo cryptohandel zowel aan te bieden aan retailklanten, maar ook de zakelijke tak en voor private banking.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsOostenrijk