Bitpanda kondigt ontslagen aan

Bitpanda gaat werknemers ontslaan. Het handelsplatform uit Oostenrijk sluit zich aan bij tal van andere bedrijven in de industrie die moeten snijden het personeelsbestand.

De reden laat zich raden. Het is onrustig in de financiële markten. Bitcoin en altcoins zijn de afgelopen maanden flink in waarde gedaald. In een aankondiging genaamd ‘The Way Forward’ gaat Bitpanda in op de ontslagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ontslagen

Het is onduidelijk om hoeveel ontslagen het precies gaat. Het gaat naar verluidt om honderden mensen die op zoek moeten naar een nieuwe baan.

Bij Bitpanda kun je naast bitcoin tal van altcoins verhandelen. Ook bieden ze aandelen aan.

Bitpanda belooft dat de aankomende ontslagrondes niets afdoen aan hun diensten. Of dat ook zo is moeten de klanten van het bedrijf zelf beoordelen.

“Het is een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing en we zijn ervan overtuigd dat de nieuwe organisatie ons zal helpen om als bedrijf meer gefocust, effectiever en sterker te zijn.”, is te lezen in de aankondiging.

Het lijkt er op dat men er achter is gekomen dat er simpelweg teveel man op de loonlijst staat. Zeker in tijden dat het qua omzet even wat minder gaat: “We hebben een punt bereikt waarop meer mensen ons niet effectiever maken, vooral in deze nieuwe markt. Als we nu terugkijken, realiseren we ons dat onze wervingssnelheid niet duurzaam was. Dat was een fout.”

Te snel gegroeid dus.

Extra hulp

Slachtoffers van de marktdip krijgen extra ondersteuning van Bitpanda. Zo beloven ze een pakket met budget voor mentale steun. Ook kan men uiteraard rekenen op goede referenties.

Bedrijven als Coinbase, BlockFi en Crypto.com kondigde eerder al ontslagen aan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...