Bittrex vraagt faillissement aan

Het doek voor een vermaarde beurs is gevallen. Bittrex Inc. heeft een Chapter 11-faillissementbescherming aangevraagd, minder dan een maand nadat de Securities and Exchange Commissions (SEC) het bedrijf heeft beschuldigd van het runnen van een niet-geregistreerde beurs.

Volgens de beurs worden de activa (bezittingen) en de passiva (het eigen vermogen en schulden) geschat op tussen 500 miljoen dollar en 1 miljard dollar. Er zijn ruim 100.000 schuldeisers die een rechtszaak hebben aangespannen tegen het Amerikaanse bedrijf. Twee andere entiteiten, Bittrex Malta Ltd. en Bittrex Malta Holdings Ltd., hebben ook faillissementsbescherming aangevraagd bij de U.S. Bankruptcy Court voor het District of Delaware.

Zoals gezegd heeft de SEC de exchange aangeklaagd voor het runnen van een niet-geregistreerde beurs, broker en clearingbureau. Deze aanklacht lijkt de doodsteek te hebben betekend voor Bittrex, dat zijn thuisland al wilde verlaten vanwege onduidelijke regels.

Goed om te weten: de faillissementsaanvraag heeft géén gevolgen voor Bittrex Global, aldus een woordvoerder van Bittrex Inc. Die site is nog gewoon online en klanten kunnen daar gewoon bitcoin kopen en verkopen.

Een woordvoerder licht aan The Block toe: “Deze aankondiging heeft geen invloed op Bittrex Global, dat zijn activiteiten voor zijn klanten buiten de VS gewoon zal voortzetten. Voor die klanten die hun geld niet vóór eind april van het platform hebben opgenomen, blijft uw geld veilig op ons platform.”

Lees meer over:
Bittrexfaillissement

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...