Bitvavo introduceert schadevergoeding tot 100.000 euro

De Nederlandse exchange Bitvavo komt met een zogenaamde accountgarantie. Zodra een hacker bijvoorbeeld toegang krijgt tot iemands bitcoin of andere munten, dan kan de klanten in aanmerking komen voor een schadevergoeding tot 100.000 euro. Dat meldt het bedrijf uit Amsterdam vandaag op haar site.

Accountgarantie

Bitvavo werkt voor het verzekerd bewaren van crypto’s samen met zogenaamde gespecialiseerde bewaardiensten. In totaal is er 255 miljoen euro aan gebruikerstegoeden verzekerd ondergebracht bij derde partijen zoals Copper. Niet in alle gevallen heeft iemand echter recht op een vergoeding.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om gevallen waarbij iemand ongeoorloofd toegang heeft gekregen tot je Bitvavo account en geld heeft opgenomen zonder toestemming. Een gedupeerde kan contact zoeken met de klantenservice en Bitvavo start dan een intern onderzoek. Zodra er bewijs is gevonden van ongebruikelijke transacties, wordt er tot 100.000 euro terugbetaald aan een gedupeerde. Het heeft betrekking op zowel ongeoorloofde opnames van euro’s als van crypto’s.

Zoals bekend zijn blockchaintransacties niet zonder risico. Wanneer een gebruiker een beetje bitcoin naar een verkeerd bitcoin adres stuurt, dan is deze zelf verantwoordelijk en valt het buiten de bovengenoemde garantie. Ook handelsverliezen vallen – logischerwijs – niet onder de garantie.

Bitvavo meldt hierbij expliciet: de fondsen moeten het klantenaccount hebben verlaten. Stel, een hacker krijgt toegang tot iemand cryptorekening en wisselt je bitcoin om in ether. Vervolgens daalt ether flink in waarde, maar de hackers zijn niet in staat geweest om deze weg te sluizen. Omdat de ether het account niet heeft verlaten, valt dit niet onder de garantie.

De regeling van Bitvavo valt buiten het depositiegarantiestelsel dat Europese banken en andere financiële instellingen verplicht zijn te hanteren. Het gebeurt naar eigen zeggen op eigen initiatief.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNederland

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...