Bl3p integreert als eerste bitcoin beurs van Nederland het lightning netwerk

Bitcoinbeurs Bl3p heeft het lightning netwerk geïmplementeerd. Het handelsplatform dat onderdeel is van de Nederlandse broker Bitonic is daarmee het eerste handelshuis uit ons land die deze stap zet.

Bl3p

De functie was al een tijdje beschikbaar voor een specifiek groepje (geverifieerde) klanten die zich hier voor een support-ticket voor had aangemeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu is de lightning-optie voor álle klanten automatisch beschikbaar, zo valt te lezen op Twitter.

Bitcoin is van nature niet schaalbaar. Elke transactie heeft te maken met de blocktijd, blockgrootte en ook een mempool. Hoe meer mensen van deze basislaag gebruik willen maken, hoe duurder de transacties doorgaans worden.

Met lightning kun je nagenoeg gratis en instant betalingen doen. Deze secundaire laag werkt op basis van betaalkanalen tussen nodes. Zo kun je sats 'heen en weer schuiven' in een liquiditeitsnetwerk zonder de blockchain te hoeven gebruiken.

Wil je meer lezen over lightning? Check ons uitlegartikel!

Bl3p deelt zelf ook een video waarin je kunt zien hoe het werkt. Het is vrij simpel: je krijgt een scherm te zien met walletopties, waarna je vervolgens een lnurl-code krijgt die je in jouw wallet kunt plakken, zoals Muun in het voorbeeld.

Voor stortingen geldt hetzelfde: Je kunt een QR-code scannen of de invoice kopiëren en in de wallet plakken.

Lightning in de wereld

Bl3p is de allereerste plek in Nederland waar je bitcoin kunt aanschaffen, om het vervolgens naar je lightning wallet of node te laten sturen.

Enkele internationale beurzen zoals Kraken, Bitfinex en OKx hebben allemaal ook lightning geïmplementeerd. De giganten Coinbase en Binance lijken de focus op andere zaken te hebben liggen.

Een woordenwisseling van Sam Bankman-Fried, de CEO van FTX, op Twitter leek erop te wijzen dat de Amerikaanse exchange zich klaarmaakt voor de integratie.

Onlangs vierde Bitonic haar 10-jarig bestaan met een leuke merchandise-winactie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsbitonic

5 comments

    1. Works like a charm!

      Heb met een paar beurzen/brokers contact gehad, maar niet het idee dat er snel meer integraties komen. Bitcoinmeester draait al wel een poos een LN node, maar dat was niet met het oog op LN-integratie afaik