Bl3p integreert als eerste bitcoin beurs van Nederland het lightning netwerk

Bl3p integreert als eerste bitcoin beurs van Nederland het lightning netwerk

Bitcoinbeurs Bl3p heeft het lightning netwerk geïmplementeerd. Het handelsplatform dat onderdeel is van de Nederlandse broker Bitonic is daarmee het eerste handelshuis uit ons land die deze stap zet.

Bl3p

Op de website is te lezen dat de eerste klanten gebruik kunnen maken van het lightning netwerk voor opnames en stortingen. Geverifieerde klanten moeten wel eerst een ticket insturen via de support-pagina om deze functie te kunnen gebruiken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"De volgende stap in aanbieden van Lighting op BL3P is een pilot waarbij een beperkte groep gebruikers stortingen en opnames kunnen testen. Geverifieerde gebruikers, voor de publicatie van dit nieuwsbericht, kunnen zich via een ticket op onze support pagina aanmelden."

Eind vorige maand hintte het bedrijf al naar deze stap, met een video waarin een lightningbetaling te zien is. Onlangs vierde Bitonic ook haar 10-jarig bestaan met een leuke merchandise-winactie.

Lightning

Bitcoin is van nature niet schaalbaar. Elke transactie heeft te maken met de blocktijd, blockgrootte en ook een mempool. Hoe meer mensen van deze basislaag gebruik willen maken, hoe duurder de transacties doorgaans worden.

Met lightning kun je nagenoeg gratis en instant betalingen doen. Deze secundaire laag werkt op basis van betaalkanalen tussen nodes. Zo kun je sats 'heen en weer schuiven' in een liquiditeitsnetwerk zonder de blockchain te hoeven gebruiken.

Bl3p is de allereerste plek in Nederland waar je bitcoin kunt aanschaffen, om het vervolgens naar je lightning wallet of node te laten sturen.

Enkele internationale beurzen zoals Kraken, Bitfinex en OKx hebben allemaal ook lightning geïmplementeerd. De giganten Coinbase en Binance lijken de focus op andere zaken te hebben liggen.

Een woordenwisseling van Sam Bankman-Fried, de CEO van FTX, op Twitter leek erop te wijzen dat de Amerikaanse exchange zich klaarmaakt voor de integratie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin bitonic

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties